Wednesday, December 29, 2010

wonder-wonderful!!!!

fuhhh...letih sungguh perjalanan selama 2 ari 1 malam ke melaka..walaupun penat tapi keseronokan itu mengatasi segalanye..tempat2 yang di lawati tu xdela menarik,tapi keseronokan bersama mereka yang sungguh mencuit hati itu membuatkan lagi berseri2 trip itu..mereka2 itu terdiri dari pelbagai bangsa dan warna..contohnye seperti alwan,berbangsa india muslim,puteh melepak..nazri,melayu sarawak,kulit sawa matang...zul,cina muslim,hitam manis..dalila,melayu sabah,puteh melepak macam alwan disebabkan kurang melibatkan diri dengan aktiviti luar(kihkih),and da last one is timah..kali ni kena jujur sebab takut timah baca hadith..huhu..timah ni melayu malaysia,kulit sawa matang,.disebabkan perbezaan warna kulit,dalila dan zul tidak mahu bersatu mahupun duduk bersebelahan..bila nak bergambar,dalila akan mencari alwan,mereka kan sama2 puteh,kuikui...

kami sampai jam 1pm lebih kurang,terus cari hotel..3 jejaka xberapa tampan hanya menuggu dalam kereta,cittt...kurus kami tau!!!tapi bagus gak,dapat calon suami kot...haha..timah n del,jangan kecoh!!=P


uruskan hotel n kupon tiket kereta

aktiviti sepanjang siang hanya melawat tempat2 bersejarah..maklumlah,sejarah dulu dapat A++(cit,tipu je)..bila malam menjelma..jeng..jeng..jeng..
aku xmampu berdiri..keje gile naik menara ni..haish!!
nampak x betapa boringnye naik cruise,credit 2 zul..

last sekali adalah moment paling menarik sekali..MELAKA WONDERLAND..niat sebenar nak g taman botanika,tapi terbabas ke sana..disebabkan pasangan regu xcukup,aku dgandingkan dengan zul..tapi,kenapa mesti aku??permainan pertama kitorang cukup membentuk jati diri aku menjadi seorang anak imam..ayat2 suci al-quran ingat kat mulut je masa 2..giles!!dalila paling 'berani'..main game slide pun,orang lain dah sampai,die baru tengah amik filing kat lane..kihkih..mainan last paling xmasuk akal..kalau nak tahu,anda sertai melaka wonderland, dan cuba lane warna merah k..pasti anda rasa kehangatannye..paling membanggakan,aku juara game slide walaupun ramai yang xberpuas hati..dan juga cabaran berkumpulan,aku dan zul menjadi juara..yeay!!
ni gmbar private,kuikui

menari poco2..
 yang paling penting,kitorang dengan jaya dan muka setebal kereta kebal, menari poco2 bersama2 maskot2 dorang..maskot kat pentas,kitorang kat bawah..jadi tumpuan ramai gitu..huhu

footnote:perjalanan selama 2 ari 1 malam ni cukup bermakna dengan teman2 yang cukup sporting..u r the best la semua..tahun depan kite melancong lagi ok..gambang waterpark pun ok gak..yahooo....hehehe

Sunday, December 26, 2010

aku kagum

ni aku buat entri tergesa2 ni sebab lepas baca kawan aku punyer blog..
aku teringat kisah ngeri abang aku pada hari raya..sebelum terlupa,baik aku cepat2 luahkan isi hati ku di sini..
ni pasal gosok baju orang laki la..
aku pun xpaham la asal susah sangat gosok baju orang laki ni..kena buat side sebelah kiri la,depan la,ape la..xboleh ke pakai xde side??asal baju 2 xbertukar jadi pelepah ayam,pakai je la..leceh betol kaum adam ni..eh,pe hal aku emo?

kisahnye bermula bila aku buat pertama kalinye kena gosok baju raya abang aku..
masa 2 abang aku belum kawin lagi..
pagi2 bangun,air liur pun belum habis disedut lagi dah kena ugut bunuh suruh gosok baju..
dahla kacau aku tido mimpi kaka datang cium muah3,pas2 paksa2 buat benda aku xpenah buat lak..
dengan muka ganas taik mata xdbuang,aku amik abju abang aku guna gigi je..biar nampak macam
ore debe berek 12..
haaa...xtau la 2 pe maksud nye..xnak gtau..xnak..(bajet ade orang mintak nak tau)..google la ok..=p
seperti iklan downy berbunyi.."mak menjimatkan letrik dengan menggunakan downy", aku penuh yakin gaya muka kurt angel,aku pun gosok..

wowwwwww...!!!
kagum dengan kebolehan sendiri bila cantik mabelos sungguh jimat hebat gile wow xsangka ganas menarik gitu hasil dari usaha aku menggosok baju nye..
"nah,amik la baju ko ni..ko g semayang raya jap lagi mesti orang akan pandang ko xkelip betapa tegang sekali benang2 baju 2"
"tq adik yang disayangi lagi menambat hati cun sekali"(tipu lebih)
***

"adiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....!!!!"
"mu mai sini kejap...mai sini..mai2!!"
dengan muka bangga nak dengar ape kata abang aku lepas balik dari masjid...
"mu mai tengok ni..mu wak side kt seluar aku sebelah mana???"
"betol la 2..side tepi..masyaallah..u looking nice bro"
DUSHHHHH....!!!
satu sepakan dari tangan kidal nye singgah di ubun2 sebelah kiri aku..ade ke??haha
"tengok seluar ore lain 2!!"
aku pun tengok la seluar abang2 dan abang2 ipar aku....
citttt...side depan upanye..patut la abang aku nampak kiut macam budak pra pegi sekolah je,haha..
"malu aku tadi g semayang raya..semua orang tengok aku..ingat aku ni xkurang tampannye..rupanye...eii..xboleh harap!!
"betol la adik oyat tadi, orang pasti xkedip tengok seluar abe 2,hahaha"

moral of the story: gosok lah sendiri..kalau x,pakai je baju kurung!!

Saturday, December 25, 2010

heroin renang=P

wow!!best sungguh berenang2 berendam2 ketepian hari ni di gambang waterpark..aku,bertemakan makcik janda anak lima(pakai tudung konon ariani), menunjukkan skill dan kehebatan yang lama di pendam pada hari ini..mana x nye,main game slide yang ala2 altromen atau spiderman yang mahu menyelamatkan mangsa dalam masa 60 saat..arini aku agak berani bila macam2 acara aku mencuba..2 pun setelah di ugut dengan kapak d leher oleh anak sedara aku..ciittt,terpengaruh jugak aku walaupun lutut ke lutut dah accident dah..

lepas mencuba semua acara..kami sekeluarga cuba tunjuk skill samosak berpusing(cite korea suatu ketika dahulu..tapi xtahu eja macamana,haha) main bola tampar..tetiba ade family lain yang tertarik,ajak lawan(bajet terer tol family 2,tapi kalah,kihkih)..dorang xtu ke kami ni tokoh pelajar aktif masa sekolah dulu..pe lagi,dorang balik jalan kaki kat atas la,malu la 2 kalah!!ketawakan mereka..haha..

konvoi..6buah kete,tapi yang masuk 3 je..huhu
 
peserta rombongan..sebok je si lelaki ni..
 
ke telok cempedak..
 
mkn kt tg lumpur kl xslap..ana ikan bakar petai..1st n last g kdai ni..pkerja kurg ajar nk mati!!

tengok.msg2 tnjuk terer

setelah penat tunjuk hebat=P
 
haaa..sukan inilah yg mletakkn ak d tgga pertama..gmbr d ats hnya contoh sja..dr kiri,abe joe(a.ipr),mat ju(abg),
jaji(ank sdra)
seharian d sana meninggal kan kesan dan parut yang cukup mendalam seperti tompok2 tahi unta kat muka..maksud aku sunburn..huhu.dah macam udang bakar sambal belacan dah muka aku..huhu..tapi puas hati!!!

luahan hati: xgosok gigi seharian,tapi boleh je masuk waterpark..so,xde masalah la kan kalau xgosok gigi sekalipun..werk=P

Thursday, December 23, 2010

we are family


wazzup2...mila in da house...=P
sudah lama saya xturun ke padang bertemu saudara2 seislam saya..maaflah rakan2,terlalu banyak komitmen yang perlu difokuskan selain dari berblog...alhamdulillah,cuti semesta kali ni cukup menggembirakan hati sebab banyak aktiviti bersama keluarga dilakukan...tapi yang penting korang kena tahu bahwa aku telah d lantik sebagai pengarah projek untuk hari assyura dan dinner keluarga...kagum x..kagum x...sila kagum!!!

sabtu 2 dimulakan dengan acara kacau syura(betol ke eja macamni)


menantu2 sbg duta hari assyura
 
Aku kacau jugak tau..xnak tnjuk je...
 
gediks,ahak!

sje nk tnjuk blkg dpn bju..
lepas kacau mengacau..kaum2 adam berkejaran ke gelanggang futsal..aktif sungguh keluarga haji mustafa..tapi tapi tapi..hj mustafa xde pun..kuikui


pada malamnye pula,acara dinner family..best woooo...nak buat camner,tengok mc la..haha..i sound stupid when i speak malay..cittt!


akhirnye,kami disatukan...genaplah 10org pewaris hj mustafa

menantu2 yg cukup mantap!aik,mana sorg lg mnantu??(cepat carikan!)

cucu2 yang hampir sempurna jumlah nye..tolak 2org je..1org tdo,n sorg lg bajet mat saleh pg duk obesi pe hal..kn dh xmsuk gambar..haha
sirius,cuti sem kali ni cukup bermakna bagi aku..masa dinner 2,ade acara..n selaku mc xterlatih,teruk aku dikutuk2...dasar hati busuk semua..xboleh tengok aku hebat sikit!!untuk entri kali ni,itu aja..jangan nak buat request post2 kat fb nak entri lagi..huh!!

notebook:keluarga adalah pertama,kedua,ketiga n sterusnye barulah orang lain..seteruk mana keluarga kite..kite tetap kembali kepada mereka skiranye ditimpa masalah..keluarga lah segala2nye..sayangi n hargailah mereka.. 





Friday, December 10, 2010

once again

akhirnye..tibe juga ari sedih sedunia aku..seperti semester2 lepas..pasti masa ini akan kunjung jua..benci untuk menghuraikan kisah ini..keputusan peperiksaan sungguh menyentap jiwa ini..jozan show dah xmenggelikan hati..chapalrela juga buat aku nangis kalau tengok..spontan pun xmampu nak membuat aku senyum..

p/s;sape yang baca blog ni harap memahami sekiranye aku xagkat phone..tp kalau mesej,aku tetap akan balas..tp dengan syarat,jangan sesekali cuba tnya pasal result..pliz!

Friday, December 3, 2010

rinDu pAdaMu


rindu semua kawan2...rindu.rindu.rindu. hidup sebagai penganggur terhormat ni bukanlah seronok sangat...xadventure!walaupun makan terhidang..hanya perlu order then deliver aje..masuk bilik je,baling2 je seluar dan baju dalam bilik..spender pun masih tergulung2 dengan seluar lagi..itu pun xpe!pagi je,mak ketuk2 bilik suruh bagi baju yang nak basuh..kalau orang xtau crita sebenar,mesti orang cakap aku anak yang xbaik,suruh mak buat kerja...itu semua bukan permintaan aku..mak yang buat request semua tu..kalau d amati,aku lah anak yang baik sebab bila mak buat request nak basuh baju aku,aku akur..bila mak suruh makan,aku makan..bila mak xbagi aku berebut masak dengan die sebab sah2 abah aku xkan makan aku masak,aku akur juga..baik kan aku??baik kan3??cakap ya semua!
merekA yg dirindui..nk shopping sma korg!!
yg ni ak mmg rindu gile2...mna x nye,dh lma thn nk bhn die..dh lma smpn kta2 nista utk die=P

sepanjang cuti ni banyak benda mendatang dan banyak juga memergikan diri..aku xtahu cuti ni memberi faedah ataupun xmerugikan aku..betapa aku xtau nak buat apa sepanjang cuti, aku telah menyertai satu kelas mandarin bersama anak buah aku..berfaedah sungguh rasanye..rasa boring lepas kelas,ajak anak buah aku jalan2 d terengganu..sekarang aku kat terengganu la..=)

***
tengah2 online facebook, aku tengok sorang kawan yang pernah rapat dengan aku yang dah hampir 3 minggu tak mesej, online jugak..ego masing2 telah memisahkan kami..aku dengan ego aku,dan die dengan dirinye..dulu,die jugak yang salu nasihatkn aku supaya mengalah sebab mengalah 2 xrugi..tapi,ade die buat??cakap saje xguna..kalau die mesej aku,aku akan balas dengan macho gaya farid kamil punyer..xde nye nak marah2 die lagi..huhu.ok,noktah!

***
mesej2 dengan sorang kawan ni,suka pulak terlelap2..tension betol aku..dahla 1 mesej setiap 15minit..ayoyo..taip pakai jari kaki sebelah kiri mungkin!naseb baek pandai amik hati=P

nota kaki: ade kawan aku cakap,aku slalu dapat laki yang baik,padahal aku xbaik pun..betol ke aku xbaik??huhu..n kenapa aku selalu dipertemukan dengan lelaki yang baik tersebut??!!tuah manusia tiada siapa yang tahu...









Monday, November 29, 2010

best frog forever(BFF)

selamat bertemu lagi semua peminat2..ops,semua warga bangladesh la..salah lagi...salam satu malaysia dan salam sejahtera untuk semua la senang cite..dah lama rasa nak buat entri baru...tapi sungguh x berkesempatan memandangkan jemputan menyanyi di majlis kahwin xdapat nak di tolak..alhamdulillah,hari ni shooting pun cancel, so ade la masa nak berbelogan...

dalam kesibukan dengan komitmen kerja..sempat jugak la aku mengintai2 blog orang dan juga page2 facebook orang..pasal intai blog ni..aku nak cerita la sikit mengenai kekejaman seorang rakan aku yang telah memaksa aku membaca blog nye..siap ugut bunuh lagi..terpaksalah aku baca..die adalah blogger baru juga kawan baik aku masa form1 sampai form3..tapi cinta persahabatan kami terhalang bila die telah berpindah sekolah..tapi akhirnya jodoh menemukan kami di uitm shah alam kembali..


inilah khairunnisa anak perempuan aznan..haha

sungguh kembang kempis hidungku bila tengok entri die pasal aku dan gambar aku terpampang besar sekali..tapi bila baca isi dalam..rasa nak bagi kaki kidal je..tapi xpelah,sekurang-kurangnye ade la jugak pasal aku kan..pasal die ade aku tulis???xde wei..xlayak masuk blog aku..haha..maaf,itu cuma gurauan kecil..hikhik..untuk entri kali ni..aku cerita la sikit pasal die..amik hati la katakan..aku ni dah memang sejak azali jnis berhati mulia,xsuka kecewakan orang, aku akur saja..

nama die nurkhairunnisa aznan...berketurunan india muslim..ok,tipu..haha..dimulakan dengan cite2..dulu,die sangat ingin menjadi artis ataupun peramugari..tapi disebabkan pakejnye xde,tapi minat je lebih,die gagal!!glamor dengan tagline "hai,saya intan sarafina...bersama saya..blablabla"..kononnye macam artis yang ken temuramah la..ttg cita2 nk jadi peramugari tu,yang 2 aku xtau ape kesudahannye sebab sekarang die bakal jadi wartawan melodi..haha..nampak x kat situ die banyak ke arah dunia hiburan..dah berapa kali aku pesan yang dunia hiburan xjnjikan ape2..die tetap degil!

masa sama2 sekolah dulu,die lah zizan di hatiku..sungguh jenaka orangnye..suaranye bak buluh perindu yang ade lubang2,gemersik mnusuk telinga sehingga tahik2 telinga bakal cair bila die ketawa..kalau ponteng prep,mesti sama2..kalau terkantoi pun msti sama..kalau aku kena tangkap,mana boleh aku biuarkan die selamat dalam loker 2..dengan hati mulia berlaku jujur,aku gtau la LDP yang nisa ade dalam loker..aku jugak terlalu percaya dengan die sehinggakan aku bagi die potong rambut aku..aku redha dengan hasil rambut aku yang senteng itu..redha tau!bila hati terlalu mulia,aku slalu jadi sang wira d hati nisa..aku akan bekap die kalu kena bahan dek budak2 laki..gile mulia aku kan3?

itu sajalah mengenai khairunnisa ni..tapi persahabatn kami tetap utuh kerana kami sentiasa disatukan..haa..yang penting kami selalu mempunyai  taste dan peberet yang sama..kami suka pada jejaka tampan yang sama iaitu arjun rampal dan shahir..yeay!!serasi kan kami??


tapi kan..tapi kan..xdela menarik sangat khairunnisa ni..tapi harap semua tertarik dengan blog die...cari la nisa di sini..niSa ke?

Monday, November 15, 2010

episod terakhir derama korea..airasia,everyone can give leg!!!

departure
AK 5296                  kiosk                 2040              closed

cittt....adakah aku??adakah???apa perlu aku lakukan???apa?apa??

"cik,nak check in"
"sori cik, kaunter dah tutup, pergi kiosk, check in sendiri"
"@$*&%##!!!xboleh check in jugak ni..."
"cik pergi ke kaunter R1-R10"

dengan pantas dan sekali nafas sahaja aku membuka langkah sepuluh+ lagi lima berkejaran ke kaunter2 yang d sebutkan tadi..

"nak check in, saya dah lambat"

"sori cik,dah x boleh check in..cik dah lambat ni.."

aku dah cakap siap2 dah aku lambat, buat apa nak ulang2..nampaknye kesabaran dan kecuakkan aku teruji..aku xboleh sungguh kalau kecuakkan teruji ni..aku nak die d uji jugak...dengan muka ganas persis the rock...angakt2 kening kasi tinggi2 sikit, aku terus pandang tepat ke arah akak kaunter tu..

"habis 2,macamana ni??xkan saya dah xboleh check in...so,saya xboleh nak nek flight la ni???"

lobang idung aku dah berasap2 dah ni..mana mungkin die xbagi aku naik flight sedangkan aku dah sampai..pilot 2 dah call2 aku cakap tggu kat dalam,die boleh bantai xbagi aku check in..mana aku xmarah..dengan mata berkaca, idung dah kemerah2 merahan, dengan sedu sedan...akak tu berkata..

"cik pegi jumpa officer saya d R10"

dengan satu langkah besar2 aku terus sampai ke kaunter R10 dr R7 tadi..hebat x?dengan muka bengis aku campakkan aku punya ic kat muka die..ok,tipu..aku kan lemah lembut...bagi dengan tangan guna hujung jari bagi jari lentik2 sikit..

"ni xboleh tunggu dahni,kalau lambat seminit je,cik memang xleh naik dah..ni boarding pas cik"

lalu aku dengan gaya episod terakhir derama korea di shoot dari jauh versi matrix mencapai beg tarik aku dengan segera,terus berjalan sahaja gaya cool arjun rampal..dalam hati aku berkata...

"aku dah check in,pe psal nak cepat2..die mesti tunggu aku punye..."

tengah tunggu nak scan beg..nama aku asyik d panggil2 je..aku dalam hati ni rasa nak maki2 je..xmngenal erti sabar betul la pekerja2 airasia ni...aku nak baca hadith sekarang pun buku hadith kat dalam beg ni..xpela,nati mak die ajar la kat umah 2..getus hati kecil ku..=P

"gate 84 cik..."

lagi sekali aku dengan gaya rahul mengejar anjali yang ingin tinggalkannye setelah kecewa berlari-lari mengejar flight..

"kota bharu ye cik??sini!"

aku dengan yakin dan padu meniti tangga flight..sampai tangga last ak angkat kepala...wahhhh..ramainye pramugara menunggu diriku..terima kaseh semua..terima kaseh..hatiku berkata..

"cik nak ke mana??"
"kota bharu"
"ni bukan flight ke kota bharu cik..ni ke kuching..kami dan nak fly"
"abang ni..jangan la bergurau senda d kala peluh menuruni ketiak ni"
"betul dik..flight ke kota bharu sebelah sana dik"

%#@*&##!!!!!! bongok punyer pekerja airasia..bergurau mintak kaki betol..kan orang sopan macam aku dah bagi sumpahan maut..xsesuai la..marah sungguh aku..bukan sebab apa,sebab dah aib amat dah aku..dahla semua pramugara..ingat d jemput..hish!!

"tq bang.."
'welcome..nah no phone abang..kalau ade kecemasan call la k"
yang ayat belakang tipu je..welcome je yang betul..haha..

moral of the story..datang lambat lagi..boleh buat drama korea episod terakhir....
"tq bang.."

Saturday, November 13, 2010

timur vs urban

tiap2 hari rasa ingin berebeloge..mungkin sebab blogger baru, tu yang teruja untuk berblog setiap hari..lagipun setiap hari mesti ada cerita yang
nak di kongsi bersama..kalau dah dasar juruhebah terkenal,sah2 la banyak cerita nak di ceritakan..lagipun aku hanya ada arini dan esok saja untuk berkarya sebelum balik kampung halaman tercinta..
bila pulang ke kampung,aku akan hidup secara ketimuran dengan menerapkan nilai2 murni seperti
menolong ibu bapa, mengajar budak2 kampung memperkukuhkan tajwid dan insyaallah banyak
 melibatkan diri dengan aktiviti kemasyarakatan..

***

bangun pagi2 mood dah longgar sikit..kadang2 fikir malas nak bangun pagi sebab kalau bangun mesti spin mood..ciittt!!tapi kalau xbangun,xsemayang subuh la jawabnye..tapi nak tanya,kul10 tu still pagi kan??
wat happen last nite actually???
something happen...some and thing and bad and argh...so bad!!!very2 bad..very2..
boleh bayang tak betapa aku sungguh xnak ingat perkara semalam..xnak!!macam mak shinchan xboleh terima shinchan suka buka seluar sambil tunjuk2 buntut...
but,honestly,aku sangat sangat sangat tenang dan lega bile semua tu dah diselesaikan dengan bawa berbincang dengan tenang sekali..gile lah..aku dah macam arjun rampal dah..cool wei..cool sangat....!!
puji diri sendiri sikit..hehe

***

arini aku juz teman akak aku pegi klcc..dengan harapan nak mengepow akak sedikit sebanyak..mungkin dapat beg coach ke,kasut guess ke..jam titus ke...tapi wat happen,boring nak mati pegi klcc tu..baik aku pegi jusco bukit raja je..lepak2 kedai mamak ke..de la jugak benda nak beli..tapi bagus gak pegi klcc ni,xabis duit..untuk mengubat hati yang derita kat klcc tu,ak ajak akak aku pulang..pe kejadahnye nak duk tempat xexclusive macam tu..lepak kedai mamak lagi exclusive kot..ade orang datang layan..kalau kat klcc tu,ade orang datang tanye ko nak ape??kalau stakat ko pakai selipar buatan luar negara,baju calvin klein tag made in thailand, seluar jeans replay tag made in vietnam, xpayah berangan la orang nak layan.. ko angkat kaki je nak masuk butik replay, ade je buat muka macam mintak kad kredit letak depan muka guna kaki sebelah kanan yang lupa nak potong kuku tambah2 ade cagu..
tapi kalo ko g kedai mamak,angkat tangan nak betul kan jam ko pun si mamak2 kacak datang berlari2 plak tu tanye ko nak ape..ko suit2 nak buang tahi2 gigi pun die terus datang..xexclusive lagi ke macam tu?
ok,nampak x beza urban dan ketimuran...eh,ade kaitan x??sape belajar sampai u mesti paham punye..
nampaknye masa mencumbui kite..ok,salah taip!masa mana ada nafsu nak cumbu2 ni..setakat cemburu je..tu pun asyik kena marah je kalau ade masa mencemburui..tambah2 time dating..masa cukup2 jeles..
dahla,makin lama makin jauh lari tajuk dah aku ni..huhu

ape aku dah merepek sebenarnye ni..but merepek di blog satu senaman kuruskan jari..ahaks!

Thursday, November 11, 2010

hidayah Allah tak mengenal orang.

11 november 2010, maka aku dengan rasminye telah aktifkan balik laman sesawang facebook aku...mula-mula log in ada sedikit kekecewaan sebab masa log in tu, dah pukul 2 pagi..xheran la takde orang online..bukan sebab takde orang ambik peduli aku ade ke takde..sebenarnye mengharapkan orang akan post kat wall..

"akhirnya ko dah activate balik...rindunye kat ko..."(itu sebenarnya hasrat di hati)

tengah boring usha-usha page orang, terperasan yang ade orang add aku kat satu group ini...eh,macam menarik...detik hati kecil aku..rupa-rupanya geng-geng sekolah rendah dulu...ahhhh...rasa nak gigit bucu bantal kekabu milik orang masa tu jugak bila tengok kawan-kawan sekolah rendah dulu bertemu kembali...tapi yang cukup mengguris ati bila aku selalu lambat dapat komen dan mereka semua cakap aku sombong...biasalah orang xmemahami dunia seni memang macam tu...tak tahu komitmen apa yang perlu seorang artis berikan..jadi,aku buat keputusan untuk tak salahkan mereka.

aku baca komen semua orang..tetiba aku terjumpa satu fb budak laki ni..tapi komen-komen die cukup tersusun tutur katanya..pastu siap ade orang puji lagi yang die dulu masa sekolah rendah cukup pendiam..aku cuba selami dunia tahun sebelum milineum itu..haaa..aku dah ingat budak laki ni..daus namanye...lalu,aku terimbau kembali zaman bercinta dengannye dulu..ehhh..silap taip.zaman sekelas dengannye dlu..

tahun 1997,aku baru pindah g sekolah rendah jelawat tu..aku masuk darjah 2..semua orang say hai kat aku..maklumlah,budak baru kan..kiut pulak tu..budak sekolah tu tak ramai yang kiut..tu pasal dorang cam teruja sikit..ok,yang cite pasal daus ni adalah..masa darjah 2, aku jenis suka menunjuk-nunjuk kekayaan bapak aku..maksud aku,bapak aku xkaya pun,tapi aku buat-buat macam kaya...aku ada pencil satu kotak,pemadam gambar2 binatang setengah dozen dan pensel warna luna..masa tu luna mahal kot..aku duk kelas 2K iatu kelas ketiga..bukan sebab xpandai,tapi sebab budak baru tau tau tau! si daus ni pulak,die kelas 2J,memang sah die budak teruk dan xberapa nak pandai duk kelas last sekali...yang lagi teruknye,die mesti suka datang kelas aku dan menunjukkan perangai mafia die dengan mencuri alat-alat tulis aku yang banyak tu..aku xtau apa motif die..kalau nak ngorat aku tu macam xmasuk akal la sebab xkan darjah dua dah bernafsu??haha..boleh dikatakan hari-hari aku nanges sebab geng daus ni...tapi sekarang cukup jauh perubahannye..hingus dah xde..kolar baju dah bersih...bagi komen pun penuh tatatertib..

cukup teruja tengok gambar-gambar masa sekolah rendah dulu..si ecah yang masa sekolah dulu pakai tudung kebelakang samapi nampak rambut kat depan dah nak jadi doktor..azhan selaku ketua kelas berdedikasi itu bakal menjadi guru...aku yang kiut dulu sekarang makin kiut..maksud aku dari segi saiz la..paling tak percaya bila cikgu bahasa melayu kitorang dulu masih ingat nama kitorang,.adakah kitorang ni cukup bermakna bagi sekolah itu pada suatu ketika dahulu??kalau aku tu ya lah..atlet sekolah la katakan..ahaks!

gembira sungguh berbalas-balas komen dengan mereka...niat cite pasal daus ni bukan nak kutuk die..tapi tak sangka hidayah Allah xmengenal orang..akhirnye die berubah jadi orang yang baik..hehehe.hara-harap persahabatan kami kekal sampai bile-bile..nanti boleh cite kat anak-anak cerita menarik waktu sekolah rendah ibu and bapanye..ahaks!

Sunday, November 7, 2010

dah tau,tapi masih juga buntu....hurmmm...

sebelum baca entri...sila pandang ke sebelah kanan page ak....tengok sikit dah berapa orang follower...ade growth rate sebanyak 50% ok...senyum gembira dengan gaya dr rozmey...=D

xdela nak cakap pape pun...juz nak menulis je...dah lama xmenulis...asyik membaca je...sungguh xsabar nak habis paper....nak berpoya2...lama sungguh meninggalkan dunia poya2...tapi dunia bahan orang n berkata2 kasar tetap di hati...hahaha. teruk sungguh la....

dalam banyak2 paper....paper arini paling menakutkan...mana xnye,dah tau soalan ape yang akan keluar...rasa xbiasa lak bleh jawab semua soalan...masa mula2 selak soalan,ak dah agkat pen nak tulis....nk tunjuk la yang aku tau semua jawapan untuk soalan2 tersebut...tp tetibe dikejutkan dengan suara xberapa nak melayu..

"hold on...hold on....don't try to write anything...juz read the question"

naseb baek ketua pengawas 2 bagi amaran...kalau x,aku jawab ke enam2 soalan dah tadi...tp apakan daya aku terpaksa jawab 3 soalan dr enam i2...terpaksa tau....bukan dengan rela...kl dengan rela,aku dah jawab semua dah...mungkin 3 kali angkat tangan mintak kertas....ok,cukuplah buat orang kagum....ok,semua yang aku cerita d atas adalah tipu semata2....yang sejujurnye adalah...aku rasa geram pulak....dah tau ape soalan yang akan keluar....tp masih ade yang terlupa....nak marah tau!!!tp naseb baek lah aku ni jenis yang suka tulis surat cinta dalam bahasa inggeris masa sekolah rendah dulu,jadi aku guna kelebihan menulis surat cinta sepanjnag 5 helai i2 untuk mencarut jawab paper tadi...

tp yang aku gembira nye, aku dapat menunjukkan muka yakin boleh jawab aku 2 masa keluar dewan tadi..so,xde seorang pun yang datang tanye aku leh jawab ke x...dorang xtau ke,kalau bleh jawab semua 2 x student namanye...masih ramai xtau definisi seorang student...huuuuhhh...!!!

ok lah,i2 saje yang dapat aku luah kan pada kali ini...ni pun pk 50xape yang nak di update...=P

Monday, October 25, 2010

hari 1st aku dtemui mati terbaring

xstudent la kalau leh jawab semua soalan exam kn???tp kalau xleh jawab semua soalan dengan yakin nye,i2 dipanggil ape???tukang kebun???penoreh getah???yang pasti bukan aku la....gile xleh jawab???mestila boleh jawab...dah study sikit banyak kot....tido pun banyak sikit je...

aii...cerita pasal xleh jawab exam ni,sampai grad pun xakan habis...tapi cerita la jugak sikit sebagai entri baru....ni semua pasal orang lain la sebab aku melangkah keluar dewan dengan penuh gah tadi....maksud aku,gah nye xleh jawab paper tadi...

ok,mulakan dengan masa dalam dewan tadi...selak muka surat 1,ok cun!!macam yakin je boleh jawab...masuk soalan 2 dan seterusnye....aku mula tersenyum....kenapa senyum???sebab aku hanya ingat bahawa aku bakal ditemui mati dengan menyayat hati...aku pikir,kl aku senyum,aku akn mati dalam iman...tapi, harapan aku hanya angan2 mat jenin, aku mati bukan dalam iman...tp dalam keadaan tragis dalam dewan td...=(

serius, gile susah paper tadi...tapi yang peliknye,nape xde orang komen pun psal paper 2 lebih2????aku je ke yang rsa macam 2???ikutkn hati, tadi rsa nak nanges je...pas2 bila orang tanye nape aku nanges,aku nk gtau yang xsangka aku leh jawab paper tadi...biar dorang kagum aku leh jawab sampai nanges2...

aduh...macamana aku nak teruskan hari2 seterusnye ni???macamana lagi..macam biasa la kn....harap2 aku xditemui mati dalam keadaan tragis lagi untuk paper2 seterusnye....

Friday, October 15, 2010

aku x ok!!!!

"ak ok x??"

ak ok laaa.....

'betol ke ni??"

xbetol pn.....

ye..memang aku sangat xok...mana x nye...final exam dah hampir tiba....tapi rasa macam banyak lagi ilmu aku xkuasai...dan dan dan....aku masih perlu bertungkus lumus untuk satu lagi test dan juga project paper...aduh...bila bleh kentut ni???nak kentut pun xsempat ni....eh,ter xsenonoh lak....

dari semalam lagi aku rsa mahu sumpah menyumpah,carut mencarut dan segalanye....tp kalau aku lakukan semua itu,hilanglah keayuan sebagai calon finalis gadis melayu...tapi,aku rasa kata2 nista itu sudah berada di hujung gigi taring dah..mana x nye lagi sekali, carrymark aku terlampau tinggi sampai aku pg jumpa lecturer 2 suruh kurangkan sikit...tp yang aku cukup nak marah bile die terus emo, turunkan markah aku sampaikan separuh pn xsampai....nak marah tau x!!!

aii..lagi sekali rasa nak mengumpat sikit pasal lect ni..memang la dosa...ngumpat sape2 pn dosa kn...tp rasa xleh tido kalau xluahkan perasaan ni...ok,aku tetap dengan pendirian nak mengumpat..ya,aku tekad!!!!mestila nak ngumpat, cakap ye2 je nak tolong student...saya akan tolong kamu cover test kamu yang gagal 2...tp tau x die tanda bahagian calculation sekejam pembunuhan sosilawati tau x.....selagi jawapan xbetul,jangan harap dapat wpun 0.1 markah untuk dakwat pen 2...lenkali, baik aku tulis pakai kayu je...xmembazir!!!ai...cukup nk marah..memang nk marah tau x????

tp aku tetap jugak amik risiko untuk menduduki sekali lagi test yang digembar gembur oleh nye sebagai pertolongan paling besar die akan lakukan kepada student..kali ni semuanye calculation,so kalau jawapan ak salah,maka cara aku mengaplikasikan pengiraan bersama formula2 i2 hanya tinggal kenangan di atas kertas i2 tanpa belas kasihan...

akhirnye...terluah juga perasaan aku...aku tau lect 2 xmungkin lah baca entry aku..tengok follower la..ade due je sebab yang lain aku dah remove...aku akn terima yang cukup teruja dengan entri aku je...credit to wnuradibah n farahradzi....

pasni nak solat,nak mintak ampun sebab ngumpat lect sendiri...bukan ngumpat teruk2 pn,juz nak luahkan perasaan je....xpe kn3????=P

Saturday, October 2, 2010

betapa pendeknye usia sebuah rahsia.....

ngeri x tengok tajuk entry ke 2 ni??mestila xngeri sebab xde org tengok pun entry ni....kecewa!!!
tp tajuk entry ni akan menyentap hati seseorang yang pasti cukup memahami isi2 entri ini....mana x nye,dia lah dalang kepada terbentuknye entri ni...ok,intro dh habis sebab masa sekolah dulu,cikgu cakap buat pendahuluan sikit2 dahla...banyakkan pada isi2...


bangun pagi dengan penuh semangat nk study...tp semangat 2 pn cukup pendek umurnye sbb aku tidur lagi banyak dari study....tp setiap kali aku tersedar dari tidur,makhluk sedang berhibernasi di katil depan aku masih lagi berhibernasi seperti seekor beruang kutub....boleh bayangkn x betapa buruknye keadaannye...


jam menunjukkan kul9pg mungkin...lupa lah..tp dh typical orang melayu mudah lupa kn...maka, makhluk didepan aku 2 mula bergerak2 n bangun,terus pg gosok gg...tp hati aku mula gelisah...mungkin sudah dapat meramalkn apa akan jadi pabila makhluk ciptaan Allah i2 sudah bangun...


tetiba aku tringat pesanan aku semalam kepada gadis i2 sewaktu detik2 menulis blog


"jangan sesekali bagitau orang lain kecuali blogger je yang aku ni ade blog tau..."


"ok....baiklah"


pada waktu i2 jugak la kawan aku  yang sudah semestinye bukan blogger masuk ke dalam bilik kami...


maka......terbukti sungguh rahsia ni hanya mampu bertahan xsampai 12jam pn selepas si gadis yang baru lepas berhibernasi tadi membuka mulutnye dengan berkata...


"eh ko tau x....mekti(bukan nama sebenar) dah buat blog....."


secara summary nye;


10.30pm(secara rawak)-jumaat: aku mula create blog disamping memberi pesanan atau dikenali sebagai rahsia, jangan bagitau orang lain kecuali blogger2 tegar yang aku buat blog.


9am(secara rawak)-sabtu: rahsia terbongkar


nampak di situ betapa pendeknye usia sebuah rahsia....

Friday, October 1, 2010

dozo..........

dozo....
mengapa sy menggunakan perkataan dozo d awal penulisan...kerna ya,kerna..i2 adalah prkataan pertama atau dalam bahasa ketiga adalah 1st sy dengar setelah mengcreate(dwi bahasa d situ ya) blog...mesti anda tertanya2,dr mana datang nye perkataan i2...sudah smestinye dr rakan yg ckup cantek....cantek???cam xsesuai je..ok,tkar....dr rakan yg xbrapa nk cantek sgt...yes,nampak sepadan d si2...

ok,kpada semua follower2 yg telah mengfollow blog ni dengan kata lainnye ak telah perasaan blog ini dah lama d cipta, harap anda teruja dengan kemunculan blogger baru yang xdapat d sangkal lagi kehebatannye mlebihi seekor hero bernama keluangman...

sekarang tibalah masanye saya perkenal kn diri....sy tulis nama penuh la ya untuk mnyenangkan jejaka2 diluar sana berlatih untuk akad nikah nanti..(perasaan lebih sikit sbb belum ada follower,hahaha)...ok,2 je..jangan harap lebih2..nk tahu lebih2 mintak no tel la...^____^
There was an error in this gadget