Monday, October 25, 2010

hari 1st aku dtemui mati terbaring

xstudent la kalau leh jawab semua soalan exam kn???tp kalau xleh jawab semua soalan dengan yakin nye,i2 dipanggil ape???tukang kebun???penoreh getah???yang pasti bukan aku la....gile xleh jawab???mestila boleh jawab...dah study sikit banyak kot....tido pun banyak sikit je...

aii...cerita pasal xleh jawab exam ni,sampai grad pun xakan habis...tapi cerita la jugak sikit sebagai entri baru....ni semua pasal orang lain la sebab aku melangkah keluar dewan dengan penuh gah tadi....maksud aku,gah nye xleh jawab paper tadi...

ok,mulakan dengan masa dalam dewan tadi...selak muka surat 1,ok cun!!macam yakin je boleh jawab...masuk soalan 2 dan seterusnye....aku mula tersenyum....kenapa senyum???sebab aku hanya ingat bahawa aku bakal ditemui mati dengan menyayat hati...aku pikir,kl aku senyum,aku akn mati dalam iman...tapi, harapan aku hanya angan2 mat jenin, aku mati bukan dalam iman...tp dalam keadaan tragis dalam dewan td...=(

serius, gile susah paper tadi...tapi yang peliknye,nape xde orang komen pun psal paper 2 lebih2????aku je ke yang rsa macam 2???ikutkn hati, tadi rsa nak nanges je...pas2 bila orang tanye nape aku nanges,aku nk gtau yang xsangka aku leh jawab paper tadi...biar dorang kagum aku leh jawab sampai nanges2...

aduh...macamana aku nak teruskan hari2 seterusnye ni???macamana lagi..macam biasa la kn....harap2 aku xditemui mati dalam keadaan tragis lagi untuk paper2 seterusnye....

Friday, October 15, 2010

aku x ok!!!!

"ak ok x??"

ak ok laaa.....

'betol ke ni??"

xbetol pn.....

ye..memang aku sangat xok...mana x nye...final exam dah hampir tiba....tapi rasa macam banyak lagi ilmu aku xkuasai...dan dan dan....aku masih perlu bertungkus lumus untuk satu lagi test dan juga project paper...aduh...bila bleh kentut ni???nak kentut pun xsempat ni....eh,ter xsenonoh lak....

dari semalam lagi aku rsa mahu sumpah menyumpah,carut mencarut dan segalanye....tp kalau aku lakukan semua itu,hilanglah keayuan sebagai calon finalis gadis melayu...tapi,aku rasa kata2 nista itu sudah berada di hujung gigi taring dah..mana x nye lagi sekali, carrymark aku terlampau tinggi sampai aku pg jumpa lecturer 2 suruh kurangkan sikit...tp yang aku cukup nak marah bile die terus emo, turunkan markah aku sampaikan separuh pn xsampai....nak marah tau x!!!

aii..lagi sekali rasa nak mengumpat sikit pasal lect ni..memang la dosa...ngumpat sape2 pn dosa kn...tp rasa xleh tido kalau xluahkan perasaan ni...ok,aku tetap dengan pendirian nak mengumpat..ya,aku tekad!!!!mestila nak ngumpat, cakap ye2 je nak tolong student...saya akan tolong kamu cover test kamu yang gagal 2...tp tau x die tanda bahagian calculation sekejam pembunuhan sosilawati tau x.....selagi jawapan xbetul,jangan harap dapat wpun 0.1 markah untuk dakwat pen 2...lenkali, baik aku tulis pakai kayu je...xmembazir!!!ai...cukup nk marah..memang nk marah tau x????

tp aku tetap jugak amik risiko untuk menduduki sekali lagi test yang digembar gembur oleh nye sebagai pertolongan paling besar die akan lakukan kepada student..kali ni semuanye calculation,so kalau jawapan ak salah,maka cara aku mengaplikasikan pengiraan bersama formula2 i2 hanya tinggal kenangan di atas kertas i2 tanpa belas kasihan...

akhirnye...terluah juga perasaan aku...aku tau lect 2 xmungkin lah baca entry aku..tengok follower la..ade due je sebab yang lain aku dah remove...aku akn terima yang cukup teruja dengan entri aku je...credit to wnuradibah n farahradzi....

pasni nak solat,nak mintak ampun sebab ngumpat lect sendiri...bukan ngumpat teruk2 pn,juz nak luahkan perasaan je....xpe kn3????=P

Saturday, October 2, 2010

betapa pendeknye usia sebuah rahsia.....

ngeri x tengok tajuk entry ke 2 ni??mestila xngeri sebab xde org tengok pun entry ni....kecewa!!!
tp tajuk entry ni akan menyentap hati seseorang yang pasti cukup memahami isi2 entri ini....mana x nye,dia lah dalang kepada terbentuknye entri ni...ok,intro dh habis sebab masa sekolah dulu,cikgu cakap buat pendahuluan sikit2 dahla...banyakkan pada isi2...


bangun pagi dengan penuh semangat nk study...tp semangat 2 pn cukup pendek umurnye sbb aku tidur lagi banyak dari study....tp setiap kali aku tersedar dari tidur,makhluk sedang berhibernasi di katil depan aku masih lagi berhibernasi seperti seekor beruang kutub....boleh bayangkn x betapa buruknye keadaannye...


jam menunjukkan kul9pg mungkin...lupa lah..tp dh typical orang melayu mudah lupa kn...maka, makhluk didepan aku 2 mula bergerak2 n bangun,terus pg gosok gg...tp hati aku mula gelisah...mungkin sudah dapat meramalkn apa akan jadi pabila makhluk ciptaan Allah i2 sudah bangun...


tetiba aku tringat pesanan aku semalam kepada gadis i2 sewaktu detik2 menulis blog


"jangan sesekali bagitau orang lain kecuali blogger je yang aku ni ade blog tau..."


"ok....baiklah"


pada waktu i2 jugak la kawan aku  yang sudah semestinye bukan blogger masuk ke dalam bilik kami...


maka......terbukti sungguh rahsia ni hanya mampu bertahan xsampai 12jam pn selepas si gadis yang baru lepas berhibernasi tadi membuka mulutnye dengan berkata...


"eh ko tau x....mekti(bukan nama sebenar) dah buat blog....."


secara summary nye;


10.30pm(secara rawak)-jumaat: aku mula create blog disamping memberi pesanan atau dikenali sebagai rahsia, jangan bagitau orang lain kecuali blogger2 tegar yang aku buat blog.


9am(secara rawak)-sabtu: rahsia terbongkar


nampak di situ betapa pendeknye usia sebuah rahsia....

Friday, October 1, 2010

dozo..........

dozo....
mengapa sy menggunakan perkataan dozo d awal penulisan...kerna ya,kerna..i2 adalah prkataan pertama atau dalam bahasa ketiga adalah 1st sy dengar setelah mengcreate(dwi bahasa d situ ya) blog...mesti anda tertanya2,dr mana datang nye perkataan i2...sudah smestinye dr rakan yg ckup cantek....cantek???cam xsesuai je..ok,tkar....dr rakan yg xbrapa nk cantek sgt...yes,nampak sepadan d si2...

ok,kpada semua follower2 yg telah mengfollow blog ni dengan kata lainnye ak telah perasaan blog ini dah lama d cipta, harap anda teruja dengan kemunculan blogger baru yang xdapat d sangkal lagi kehebatannye mlebihi seekor hero bernama keluangman...

sekarang tibalah masanye saya perkenal kn diri....sy tulis nama penuh la ya untuk mnyenangkan jejaka2 diluar sana berlatih untuk akad nikah nanti..(perasaan lebih sikit sbb belum ada follower,hahaha)...ok,2 je..jangan harap lebih2..nk tahu lebih2 mintak no tel la...^____^
There was an error in this gadget