Monday, November 29, 2010

best frog forever(BFF)

selamat bertemu lagi semua peminat2..ops,semua warga bangladesh la..salah lagi...salam satu malaysia dan salam sejahtera untuk semua la senang cite..dah lama rasa nak buat entri baru...tapi sungguh x berkesempatan memandangkan jemputan menyanyi di majlis kahwin xdapat nak di tolak..alhamdulillah,hari ni shooting pun cancel, so ade la masa nak berbelogan...

dalam kesibukan dengan komitmen kerja..sempat jugak la aku mengintai2 blog orang dan juga page2 facebook orang..pasal intai blog ni..aku nak cerita la sikit mengenai kekejaman seorang rakan aku yang telah memaksa aku membaca blog nye..siap ugut bunuh lagi..terpaksalah aku baca..die adalah blogger baru juga kawan baik aku masa form1 sampai form3..tapi cinta persahabatan kami terhalang bila die telah berpindah sekolah..tapi akhirnya jodoh menemukan kami di uitm shah alam kembali..


inilah khairunnisa anak perempuan aznan..haha

sungguh kembang kempis hidungku bila tengok entri die pasal aku dan gambar aku terpampang besar sekali..tapi bila baca isi dalam..rasa nak bagi kaki kidal je..tapi xpelah,sekurang-kurangnye ade la jugak pasal aku kan..pasal die ade aku tulis???xde wei..xlayak masuk blog aku..haha..maaf,itu cuma gurauan kecil..hikhik..untuk entri kali ni..aku cerita la sikit pasal die..amik hati la katakan..aku ni dah memang sejak azali jnis berhati mulia,xsuka kecewakan orang, aku akur saja..

nama die nurkhairunnisa aznan...berketurunan india muslim..ok,tipu..haha..dimulakan dengan cite2..dulu,die sangat ingin menjadi artis ataupun peramugari..tapi disebabkan pakejnye xde,tapi minat je lebih,die gagal!!glamor dengan tagline "hai,saya intan sarafina...bersama saya..blablabla"..kononnye macam artis yang ken temuramah la..ttg cita2 nk jadi peramugari tu,yang 2 aku xtau ape kesudahannye sebab sekarang die bakal jadi wartawan melodi..haha..nampak x kat situ die banyak ke arah dunia hiburan..dah berapa kali aku pesan yang dunia hiburan xjnjikan ape2..die tetap degil!

masa sama2 sekolah dulu,die lah zizan di hatiku..sungguh jenaka orangnye..suaranye bak buluh perindu yang ade lubang2,gemersik mnusuk telinga sehingga tahik2 telinga bakal cair bila die ketawa..kalau ponteng prep,mesti sama2..kalau terkantoi pun msti sama..kalau aku kena tangkap,mana boleh aku biuarkan die selamat dalam loker 2..dengan hati mulia berlaku jujur,aku gtau la LDP yang nisa ade dalam loker..aku jugak terlalu percaya dengan die sehinggakan aku bagi die potong rambut aku..aku redha dengan hasil rambut aku yang senteng itu..redha tau!bila hati terlalu mulia,aku slalu jadi sang wira d hati nisa..aku akan bekap die kalu kena bahan dek budak2 laki..gile mulia aku kan3?

itu sajalah mengenai khairunnisa ni..tapi persahabatn kami tetap utuh kerana kami sentiasa disatukan..haa..yang penting kami selalu mempunyai  taste dan peberet yang sama..kami suka pada jejaka tampan yang sama iaitu arjun rampal dan shahir..yeay!!serasi kan kami??


tapi kan..tapi kan..xdela menarik sangat khairunnisa ni..tapi harap semua tertarik dengan blog die...cari la nisa di sini..niSa ke?

Monday, November 15, 2010

episod terakhir derama korea..airasia,everyone can give leg!!!

departure
AK 5296                  kiosk                 2040              closed

cittt....adakah aku??adakah???apa perlu aku lakukan???apa?apa??

"cik,nak check in"
"sori cik, kaunter dah tutup, pergi kiosk, check in sendiri"
"@$*&%##!!!xboleh check in jugak ni..."
"cik pergi ke kaunter R1-R10"

dengan pantas dan sekali nafas sahaja aku membuka langkah sepuluh+ lagi lima berkejaran ke kaunter2 yang d sebutkan tadi..

"nak check in, saya dah lambat"

"sori cik,dah x boleh check in..cik dah lambat ni.."

aku dah cakap siap2 dah aku lambat, buat apa nak ulang2..nampaknye kesabaran dan kecuakkan aku teruji..aku xboleh sungguh kalau kecuakkan teruji ni..aku nak die d uji jugak...dengan muka ganas persis the rock...angakt2 kening kasi tinggi2 sikit, aku terus pandang tepat ke arah akak kaunter tu..

"habis 2,macamana ni??xkan saya dah xboleh check in...so,saya xboleh nak nek flight la ni???"

lobang idung aku dah berasap2 dah ni..mana mungkin die xbagi aku naik flight sedangkan aku dah sampai..pilot 2 dah call2 aku cakap tggu kat dalam,die boleh bantai xbagi aku check in..mana aku xmarah..dengan mata berkaca, idung dah kemerah2 merahan, dengan sedu sedan...akak tu berkata..

"cik pegi jumpa officer saya d R10"

dengan satu langkah besar2 aku terus sampai ke kaunter R10 dr R7 tadi..hebat x?dengan muka bengis aku campakkan aku punya ic kat muka die..ok,tipu..aku kan lemah lembut...bagi dengan tangan guna hujung jari bagi jari lentik2 sikit..

"ni xboleh tunggu dahni,kalau lambat seminit je,cik memang xleh naik dah..ni boarding pas cik"

lalu aku dengan gaya episod terakhir derama korea di shoot dari jauh versi matrix mencapai beg tarik aku dengan segera,terus berjalan sahaja gaya cool arjun rampal..dalam hati aku berkata...

"aku dah check in,pe psal nak cepat2..die mesti tunggu aku punye..."

tengah tunggu nak scan beg..nama aku asyik d panggil2 je..aku dalam hati ni rasa nak maki2 je..xmngenal erti sabar betul la pekerja2 airasia ni...aku nak baca hadith sekarang pun buku hadith kat dalam beg ni..xpela,nati mak die ajar la kat umah 2..getus hati kecil ku..=P

"gate 84 cik..."

lagi sekali aku dengan gaya rahul mengejar anjali yang ingin tinggalkannye setelah kecewa berlari-lari mengejar flight..

"kota bharu ye cik??sini!"

aku dengan yakin dan padu meniti tangga flight..sampai tangga last ak angkat kepala...wahhhh..ramainye pramugara menunggu diriku..terima kaseh semua..terima kaseh..hatiku berkata..

"cik nak ke mana??"
"kota bharu"
"ni bukan flight ke kota bharu cik..ni ke kuching..kami dan nak fly"
"abang ni..jangan la bergurau senda d kala peluh menuruni ketiak ni"
"betul dik..flight ke kota bharu sebelah sana dik"

%#@*&##!!!!!! bongok punyer pekerja airasia..bergurau mintak kaki betol..kan orang sopan macam aku dah bagi sumpahan maut..xsesuai la..marah sungguh aku..bukan sebab apa,sebab dah aib amat dah aku..dahla semua pramugara..ingat d jemput..hish!!

"tq bang.."
'welcome..nah no phone abang..kalau ade kecemasan call la k"
yang ayat belakang tipu je..welcome je yang betul..haha..

moral of the story..datang lambat lagi..boleh buat drama korea episod terakhir....
"tq bang.."

Saturday, November 13, 2010

timur vs urban

tiap2 hari rasa ingin berebeloge..mungkin sebab blogger baru, tu yang teruja untuk berblog setiap hari..lagipun setiap hari mesti ada cerita yang
nak di kongsi bersama..kalau dah dasar juruhebah terkenal,sah2 la banyak cerita nak di ceritakan..lagipun aku hanya ada arini dan esok saja untuk berkarya sebelum balik kampung halaman tercinta..
bila pulang ke kampung,aku akan hidup secara ketimuran dengan menerapkan nilai2 murni seperti
menolong ibu bapa, mengajar budak2 kampung memperkukuhkan tajwid dan insyaallah banyak
 melibatkan diri dengan aktiviti kemasyarakatan..

***

bangun pagi2 mood dah longgar sikit..kadang2 fikir malas nak bangun pagi sebab kalau bangun mesti spin mood..ciittt!!tapi kalau xbangun,xsemayang subuh la jawabnye..tapi nak tanya,kul10 tu still pagi kan??
wat happen last nite actually???
something happen...some and thing and bad and argh...so bad!!!very2 bad..very2..
boleh bayang tak betapa aku sungguh xnak ingat perkara semalam..xnak!!macam mak shinchan xboleh terima shinchan suka buka seluar sambil tunjuk2 buntut...
but,honestly,aku sangat sangat sangat tenang dan lega bile semua tu dah diselesaikan dengan bawa berbincang dengan tenang sekali..gile lah..aku dah macam arjun rampal dah..cool wei..cool sangat....!!
puji diri sendiri sikit..hehe

***

arini aku juz teman akak aku pegi klcc..dengan harapan nak mengepow akak sedikit sebanyak..mungkin dapat beg coach ke,kasut guess ke..jam titus ke...tapi wat happen,boring nak mati pegi klcc tu..baik aku pegi jusco bukit raja je..lepak2 kedai mamak ke..de la jugak benda nak beli..tapi bagus gak pegi klcc ni,xabis duit..untuk mengubat hati yang derita kat klcc tu,ak ajak akak aku pulang..pe kejadahnye nak duk tempat xexclusive macam tu..lepak kedai mamak lagi exclusive kot..ade orang datang layan..kalau kat klcc tu,ade orang datang tanye ko nak ape??kalau stakat ko pakai selipar buatan luar negara,baju calvin klein tag made in thailand, seluar jeans replay tag made in vietnam, xpayah berangan la orang nak layan.. ko angkat kaki je nak masuk butik replay, ade je buat muka macam mintak kad kredit letak depan muka guna kaki sebelah kanan yang lupa nak potong kuku tambah2 ade cagu..
tapi kalo ko g kedai mamak,angkat tangan nak betul kan jam ko pun si mamak2 kacak datang berlari2 plak tu tanye ko nak ape..ko suit2 nak buang tahi2 gigi pun die terus datang..xexclusive lagi ke macam tu?
ok,nampak x beza urban dan ketimuran...eh,ade kaitan x??sape belajar sampai u mesti paham punye..
nampaknye masa mencumbui kite..ok,salah taip!masa mana ada nafsu nak cumbu2 ni..setakat cemburu je..tu pun asyik kena marah je kalau ade masa mencemburui..tambah2 time dating..masa cukup2 jeles..
dahla,makin lama makin jauh lari tajuk dah aku ni..huhu

ape aku dah merepek sebenarnye ni..but merepek di blog satu senaman kuruskan jari..ahaks!

Thursday, November 11, 2010

hidayah Allah tak mengenal orang.

11 november 2010, maka aku dengan rasminye telah aktifkan balik laman sesawang facebook aku...mula-mula log in ada sedikit kekecewaan sebab masa log in tu, dah pukul 2 pagi..xheran la takde orang online..bukan sebab takde orang ambik peduli aku ade ke takde..sebenarnye mengharapkan orang akan post kat wall..

"akhirnya ko dah activate balik...rindunye kat ko..."(itu sebenarnya hasrat di hati)

tengah boring usha-usha page orang, terperasan yang ade orang add aku kat satu group ini...eh,macam menarik...detik hati kecil aku..rupa-rupanya geng-geng sekolah rendah dulu...ahhhh...rasa nak gigit bucu bantal kekabu milik orang masa tu jugak bila tengok kawan-kawan sekolah rendah dulu bertemu kembali...tapi yang cukup mengguris ati bila aku selalu lambat dapat komen dan mereka semua cakap aku sombong...biasalah orang xmemahami dunia seni memang macam tu...tak tahu komitmen apa yang perlu seorang artis berikan..jadi,aku buat keputusan untuk tak salahkan mereka.

aku baca komen semua orang..tetiba aku terjumpa satu fb budak laki ni..tapi komen-komen die cukup tersusun tutur katanya..pastu siap ade orang puji lagi yang die dulu masa sekolah rendah cukup pendiam..aku cuba selami dunia tahun sebelum milineum itu..haaa..aku dah ingat budak laki ni..daus namanye...lalu,aku terimbau kembali zaman bercinta dengannye dulu..ehhh..silap taip.zaman sekelas dengannye dlu..

tahun 1997,aku baru pindah g sekolah rendah jelawat tu..aku masuk darjah 2..semua orang say hai kat aku..maklumlah,budak baru kan..kiut pulak tu..budak sekolah tu tak ramai yang kiut..tu pasal dorang cam teruja sikit..ok,yang cite pasal daus ni adalah..masa darjah 2, aku jenis suka menunjuk-nunjuk kekayaan bapak aku..maksud aku,bapak aku xkaya pun,tapi aku buat-buat macam kaya...aku ada pencil satu kotak,pemadam gambar2 binatang setengah dozen dan pensel warna luna..masa tu luna mahal kot..aku duk kelas 2K iatu kelas ketiga..bukan sebab xpandai,tapi sebab budak baru tau tau tau! si daus ni pulak,die kelas 2J,memang sah die budak teruk dan xberapa nak pandai duk kelas last sekali...yang lagi teruknye,die mesti suka datang kelas aku dan menunjukkan perangai mafia die dengan mencuri alat-alat tulis aku yang banyak tu..aku xtau apa motif die..kalau nak ngorat aku tu macam xmasuk akal la sebab xkan darjah dua dah bernafsu??haha..boleh dikatakan hari-hari aku nanges sebab geng daus ni...tapi sekarang cukup jauh perubahannye..hingus dah xde..kolar baju dah bersih...bagi komen pun penuh tatatertib..

cukup teruja tengok gambar-gambar masa sekolah rendah dulu..si ecah yang masa sekolah dulu pakai tudung kebelakang samapi nampak rambut kat depan dah nak jadi doktor..azhan selaku ketua kelas berdedikasi itu bakal menjadi guru...aku yang kiut dulu sekarang makin kiut..maksud aku dari segi saiz la..paling tak percaya bila cikgu bahasa melayu kitorang dulu masih ingat nama kitorang,.adakah kitorang ni cukup bermakna bagi sekolah itu pada suatu ketika dahulu??kalau aku tu ya lah..atlet sekolah la katakan..ahaks!

gembira sungguh berbalas-balas komen dengan mereka...niat cite pasal daus ni bukan nak kutuk die..tapi tak sangka hidayah Allah xmengenal orang..akhirnye die berubah jadi orang yang baik..hehehe.hara-harap persahabatan kami kekal sampai bile-bile..nanti boleh cite kat anak-anak cerita menarik waktu sekolah rendah ibu and bapanye..ahaks!

Sunday, November 7, 2010

dah tau,tapi masih juga buntu....hurmmm...

sebelum baca entri...sila pandang ke sebelah kanan page ak....tengok sikit dah berapa orang follower...ade growth rate sebanyak 50% ok...senyum gembira dengan gaya dr rozmey...=D

xdela nak cakap pape pun...juz nak menulis je...dah lama xmenulis...asyik membaca je...sungguh xsabar nak habis paper....nak berpoya2...lama sungguh meninggalkan dunia poya2...tapi dunia bahan orang n berkata2 kasar tetap di hati...hahaha. teruk sungguh la....

dalam banyak2 paper....paper arini paling menakutkan...mana xnye,dah tau soalan ape yang akan keluar...rasa xbiasa lak bleh jawab semua soalan...masa mula2 selak soalan,ak dah agkat pen nak tulis....nk tunjuk la yang aku tau semua jawapan untuk soalan2 tersebut...tp tetibe dikejutkan dengan suara xberapa nak melayu..

"hold on...hold on....don't try to write anything...juz read the question"

naseb baek ketua pengawas 2 bagi amaran...kalau x,aku jawab ke enam2 soalan dah tadi...tp apakan daya aku terpaksa jawab 3 soalan dr enam i2...terpaksa tau....bukan dengan rela...kl dengan rela,aku dah jawab semua dah...mungkin 3 kali angkat tangan mintak kertas....ok,cukuplah buat orang kagum....ok,semua yang aku cerita d atas adalah tipu semata2....yang sejujurnye adalah...aku rasa geram pulak....dah tau ape soalan yang akan keluar....tp masih ade yang terlupa....nak marah tau!!!tp naseb baek lah aku ni jenis yang suka tulis surat cinta dalam bahasa inggeris masa sekolah rendah dulu,jadi aku guna kelebihan menulis surat cinta sepanjnag 5 helai i2 untuk mencarut jawab paper tadi...

tp yang aku gembira nye, aku dapat menunjukkan muka yakin boleh jawab aku 2 masa keluar dewan tadi..so,xde seorang pun yang datang tanye aku leh jawab ke x...dorang xtau ke,kalau bleh jawab semua 2 x student namanye...masih ramai xtau definisi seorang student...huuuuhhh...!!!

ok lah,i2 saje yang dapat aku luah kan pada kali ini...ni pun pk 50xape yang nak di update...=P
There was an error in this gadget