Wednesday, December 29, 2010

wonder-wonderful!!!!

fuhhh...letih sungguh perjalanan selama 2 ari 1 malam ke melaka..walaupun penat tapi keseronokan itu mengatasi segalanye..tempat2 yang di lawati tu xdela menarik,tapi keseronokan bersama mereka yang sungguh mencuit hati itu membuatkan lagi berseri2 trip itu..mereka2 itu terdiri dari pelbagai bangsa dan warna..contohnye seperti alwan,berbangsa india muslim,puteh melepak..nazri,melayu sarawak,kulit sawa matang...zul,cina muslim,hitam manis..dalila,melayu sabah,puteh melepak macam alwan disebabkan kurang melibatkan diri dengan aktiviti luar(kihkih),and da last one is timah..kali ni kena jujur sebab takut timah baca hadith..huhu..timah ni melayu malaysia,kulit sawa matang,.disebabkan perbezaan warna kulit,dalila dan zul tidak mahu bersatu mahupun duduk bersebelahan..bila nak bergambar,dalila akan mencari alwan,mereka kan sama2 puteh,kuikui...

kami sampai jam 1pm lebih kurang,terus cari hotel..3 jejaka xberapa tampan hanya menuggu dalam kereta,cittt...kurus kami tau!!!tapi bagus gak,dapat calon suami kot...haha..timah n del,jangan kecoh!!=P


uruskan hotel n kupon tiket kereta

aktiviti sepanjang siang hanya melawat tempat2 bersejarah..maklumlah,sejarah dulu dapat A++(cit,tipu je)..bila malam menjelma..jeng..jeng..jeng..
aku xmampu berdiri..keje gile naik menara ni..haish!!
nampak x betapa boringnye naik cruise,credit 2 zul..

last sekali adalah moment paling menarik sekali..MELAKA WONDERLAND..niat sebenar nak g taman botanika,tapi terbabas ke sana..disebabkan pasangan regu xcukup,aku dgandingkan dengan zul..tapi,kenapa mesti aku??permainan pertama kitorang cukup membentuk jati diri aku menjadi seorang anak imam..ayat2 suci al-quran ingat kat mulut je masa 2..giles!!dalila paling 'berani'..main game slide pun,orang lain dah sampai,die baru tengah amik filing kat lane..kihkih..mainan last paling xmasuk akal..kalau nak tahu,anda sertai melaka wonderland, dan cuba lane warna merah k..pasti anda rasa kehangatannye..paling membanggakan,aku juara game slide walaupun ramai yang xberpuas hati..dan juga cabaran berkumpulan,aku dan zul menjadi juara..yeay!!
ni gmbar private,kuikui

menari poco2..
 yang paling penting,kitorang dengan jaya dan muka setebal kereta kebal, menari poco2 bersama2 maskot2 dorang..maskot kat pentas,kitorang kat bawah..jadi tumpuan ramai gitu..huhu

footnote:perjalanan selama 2 ari 1 malam ni cukup bermakna dengan teman2 yang cukup sporting..u r the best la semua..tahun depan kite melancong lagi ok..gambang waterpark pun ok gak..yahooo....hehehe

Sunday, December 26, 2010

aku kagum

ni aku buat entri tergesa2 ni sebab lepas baca kawan aku punyer blog..
aku teringat kisah ngeri abang aku pada hari raya..sebelum terlupa,baik aku cepat2 luahkan isi hati ku di sini..
ni pasal gosok baju orang laki la..
aku pun xpaham la asal susah sangat gosok baju orang laki ni..kena buat side sebelah kiri la,depan la,ape la..xboleh ke pakai xde side??asal baju 2 xbertukar jadi pelepah ayam,pakai je la..leceh betol kaum adam ni..eh,pe hal aku emo?

kisahnye bermula bila aku buat pertama kalinye kena gosok baju raya abang aku..
masa 2 abang aku belum kawin lagi..
pagi2 bangun,air liur pun belum habis disedut lagi dah kena ugut bunuh suruh gosok baju..
dahla kacau aku tido mimpi kaka datang cium muah3,pas2 paksa2 buat benda aku xpenah buat lak..
dengan muka ganas taik mata xdbuang,aku amik abju abang aku guna gigi je..biar nampak macam
ore debe berek 12..
haaa...xtau la 2 pe maksud nye..xnak gtau..xnak..(bajet ade orang mintak nak tau)..google la ok..=p
seperti iklan downy berbunyi.."mak menjimatkan letrik dengan menggunakan downy", aku penuh yakin gaya muka kurt angel,aku pun gosok..

wowwwwww...!!!
kagum dengan kebolehan sendiri bila cantik mabelos sungguh jimat hebat gile wow xsangka ganas menarik gitu hasil dari usaha aku menggosok baju nye..
"nah,amik la baju ko ni..ko g semayang raya jap lagi mesti orang akan pandang ko xkelip betapa tegang sekali benang2 baju 2"
"tq adik yang disayangi lagi menambat hati cun sekali"(tipu lebih)
***

"adiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....!!!!"
"mu mai sini kejap...mai sini..mai2!!"
dengan muka bangga nak dengar ape kata abang aku lepas balik dari masjid...
"mu mai tengok ni..mu wak side kt seluar aku sebelah mana???"
"betol la 2..side tepi..masyaallah..u looking nice bro"
DUSHHHHH....!!!
satu sepakan dari tangan kidal nye singgah di ubun2 sebelah kiri aku..ade ke??haha
"tengok seluar ore lain 2!!"
aku pun tengok la seluar abang2 dan abang2 ipar aku....
citttt...side depan upanye..patut la abang aku nampak kiut macam budak pra pegi sekolah je,haha..
"malu aku tadi g semayang raya..semua orang tengok aku..ingat aku ni xkurang tampannye..rupanye...eii..xboleh harap!!
"betol la adik oyat tadi, orang pasti xkedip tengok seluar abe 2,hahaha"

moral of the story: gosok lah sendiri..kalau x,pakai je baju kurung!!

Saturday, December 25, 2010

heroin renang=P

wow!!best sungguh berenang2 berendam2 ketepian hari ni di gambang waterpark..aku,bertemakan makcik janda anak lima(pakai tudung konon ariani), menunjukkan skill dan kehebatan yang lama di pendam pada hari ini..mana x nye,main game slide yang ala2 altromen atau spiderman yang mahu menyelamatkan mangsa dalam masa 60 saat..arini aku agak berani bila macam2 acara aku mencuba..2 pun setelah di ugut dengan kapak d leher oleh anak sedara aku..ciittt,terpengaruh jugak aku walaupun lutut ke lutut dah accident dah..

lepas mencuba semua acara..kami sekeluarga cuba tunjuk skill samosak berpusing(cite korea suatu ketika dahulu..tapi xtahu eja macamana,haha) main bola tampar..tetiba ade family lain yang tertarik,ajak lawan(bajet terer tol family 2,tapi kalah,kihkih)..dorang xtu ke kami ni tokoh pelajar aktif masa sekolah dulu..pe lagi,dorang balik jalan kaki kat atas la,malu la 2 kalah!!ketawakan mereka..haha..

konvoi..6buah kete,tapi yang masuk 3 je..huhu
 
peserta rombongan..sebok je si lelaki ni..
 
ke telok cempedak..
 
mkn kt tg lumpur kl xslap..ana ikan bakar petai..1st n last g kdai ni..pkerja kurg ajar nk mati!!

tengok.msg2 tnjuk terer

setelah penat tunjuk hebat=P
 
haaa..sukan inilah yg mletakkn ak d tgga pertama..gmbr d ats hnya contoh sja..dr kiri,abe joe(a.ipr),mat ju(abg),
jaji(ank sdra)
seharian d sana meninggal kan kesan dan parut yang cukup mendalam seperti tompok2 tahi unta kat muka..maksud aku sunburn..huhu.dah macam udang bakar sambal belacan dah muka aku..huhu..tapi puas hati!!!

luahan hati: xgosok gigi seharian,tapi boleh je masuk waterpark..so,xde masalah la kan kalau xgosok gigi sekalipun..werk=P

Thursday, December 23, 2010

we are family


wazzup2...mila in da house...=P
sudah lama saya xturun ke padang bertemu saudara2 seislam saya..maaflah rakan2,terlalu banyak komitmen yang perlu difokuskan selain dari berblog...alhamdulillah,cuti semesta kali ni cukup menggembirakan hati sebab banyak aktiviti bersama keluarga dilakukan...tapi yang penting korang kena tahu bahwa aku telah d lantik sebagai pengarah projek untuk hari assyura dan dinner keluarga...kagum x..kagum x...sila kagum!!!

sabtu 2 dimulakan dengan acara kacau syura(betol ke eja macamni)


menantu2 sbg duta hari assyura
 
Aku kacau jugak tau..xnak tnjuk je...
 
gediks,ahak!

sje nk tnjuk blkg dpn bju..
lepas kacau mengacau..kaum2 adam berkejaran ke gelanggang futsal..aktif sungguh keluarga haji mustafa..tapi tapi tapi..hj mustafa xde pun..kuikui


pada malamnye pula,acara dinner family..best woooo...nak buat camner,tengok mc la..haha..i sound stupid when i speak malay..cittt!


akhirnye,kami disatukan...genaplah 10org pewaris hj mustafa

menantu2 yg cukup mantap!aik,mana sorg lg mnantu??(cepat carikan!)

cucu2 yang hampir sempurna jumlah nye..tolak 2org je..1org tdo,n sorg lg bajet mat saleh pg duk obesi pe hal..kn dh xmsuk gambar..haha
sirius,cuti sem kali ni cukup bermakna bagi aku..masa dinner 2,ade acara..n selaku mc xterlatih,teruk aku dikutuk2...dasar hati busuk semua..xboleh tengok aku hebat sikit!!untuk entri kali ni,itu aja..jangan nak buat request post2 kat fb nak entri lagi..huh!!

notebook:keluarga adalah pertama,kedua,ketiga n sterusnye barulah orang lain..seteruk mana keluarga kite..kite tetap kembali kepada mereka skiranye ditimpa masalah..keluarga lah segala2nye..sayangi n hargailah mereka.. 





Friday, December 10, 2010

once again

akhirnye..tibe juga ari sedih sedunia aku..seperti semester2 lepas..pasti masa ini akan kunjung jua..benci untuk menghuraikan kisah ini..keputusan peperiksaan sungguh menyentap jiwa ini..jozan show dah xmenggelikan hati..chapalrela juga buat aku nangis kalau tengok..spontan pun xmampu nak membuat aku senyum..

p/s;sape yang baca blog ni harap memahami sekiranye aku xagkat phone..tp kalau mesej,aku tetap akan balas..tp dengan syarat,jangan sesekali cuba tnya pasal result..pliz!

Friday, December 3, 2010

rinDu pAdaMu


rindu semua kawan2...rindu.rindu.rindu. hidup sebagai penganggur terhormat ni bukanlah seronok sangat...xadventure!walaupun makan terhidang..hanya perlu order then deliver aje..masuk bilik je,baling2 je seluar dan baju dalam bilik..spender pun masih tergulung2 dengan seluar lagi..itu pun xpe!pagi je,mak ketuk2 bilik suruh bagi baju yang nak basuh..kalau orang xtau crita sebenar,mesti orang cakap aku anak yang xbaik,suruh mak buat kerja...itu semua bukan permintaan aku..mak yang buat request semua tu..kalau d amati,aku lah anak yang baik sebab bila mak buat request nak basuh baju aku,aku akur..bila mak suruh makan,aku makan..bila mak xbagi aku berebut masak dengan die sebab sah2 abah aku xkan makan aku masak,aku akur juga..baik kan aku??baik kan3??cakap ya semua!
merekA yg dirindui..nk shopping sma korg!!
yg ni ak mmg rindu gile2...mna x nye,dh lma thn nk bhn die..dh lma smpn kta2 nista utk die=P

sepanjang cuti ni banyak benda mendatang dan banyak juga memergikan diri..aku xtahu cuti ni memberi faedah ataupun xmerugikan aku..betapa aku xtau nak buat apa sepanjang cuti, aku telah menyertai satu kelas mandarin bersama anak buah aku..berfaedah sungguh rasanye..rasa boring lepas kelas,ajak anak buah aku jalan2 d terengganu..sekarang aku kat terengganu la..=)

***
tengah2 online facebook, aku tengok sorang kawan yang pernah rapat dengan aku yang dah hampir 3 minggu tak mesej, online jugak..ego masing2 telah memisahkan kami..aku dengan ego aku,dan die dengan dirinye..dulu,die jugak yang salu nasihatkn aku supaya mengalah sebab mengalah 2 xrugi..tapi,ade die buat??cakap saje xguna..kalau die mesej aku,aku akan balas dengan macho gaya farid kamil punyer..xde nye nak marah2 die lagi..huhu.ok,noktah!

***
mesej2 dengan sorang kawan ni,suka pulak terlelap2..tension betol aku..dahla 1 mesej setiap 15minit..ayoyo..taip pakai jari kaki sebelah kiri mungkin!naseb baek pandai amik hati=P

nota kaki: ade kawan aku cakap,aku slalu dapat laki yang baik,padahal aku xbaik pun..betol ke aku xbaik??huhu..n kenapa aku selalu dipertemukan dengan lelaki yang baik tersebut??!!tuah manusia tiada siapa yang tahu...









There was an error in this gadget