Wednesday, February 23, 2011

::selamat dari rompakan bersenjata di asrama::

kul3.52!!wow,aku xtido lagi..esok kelas kul8.30..
aku xngantuk lagi sebab tadi dah tido sampai 11.30 sebab sakit kepale gile..
gile pun xsakit macam 2..
kul11.30 2 pun aku bangun sebab ade orang terjah masuk bilik aku seperti ade kes rusuhan mesir..
rupa2nye,die datang nak bagitau ade spotcheck besar2an kat melati...
aku yang terkejut bangun tadi xsempat pun tengok muka die,terus gelabah ayam kemas semua barang yang menggunakan elektrik d mana saja..
rumet aku pun sama..kitorang xg bayar barang2 letrik 2..2 yang ribut2 sorokkan barang2 2..
aku dengan kononnye bernas idea,sorokkan laptop dalam baju2 busuk..
eh,rasa xselamat lak..pastu rumet aku dapat idea bernas..oleh sebab sorang rumet kitorang 2 xkunci loker dan die pun xbalik2,kitorang pun tukar mangga loker,then sumbat semua barang2 letrik dalam loker 2 then kunci!yes,berjaya...
pas2 aku sempat pikir sejenak,mesti spotchecker 2 pelik,mana mungkin student u xde laptop kan??jadi aku menyerah diri,kuarkan aku punyer laptop..
kena saman pun,saman lah..sambil2 2 aku call kawan aku yang bilik mengadap kitorang..
kalau korang tengok rumet aku punyer kabut,die xsenang duduk sampaikan die pegi tutup lampu dan kipas..
jenuhla nak bakar lemak dalam kepanasan macam 2 kan..
jadi,aku suh die buka kipas..lega!
lepas je aku call kawan ak 2 dalam 2minit,die mesej yang bilik die dah kena saman...
lagi lah kitorang gelisah resah xsenang duduk..
rumet aku nak g gosok gigi pun aku ikut sekali..rupa2 nye dalam kitorang duk takut2 2,bilik kitorang xdimasuki penjahat2 gile saman 2 pun..aku pun xtau macammana dorang boleh terlepas kitorang punyer bilik..xde pulak rasanye kitorang baca ayt pendinding tadi..

so,malam tadi kami diisytiharkan selamat..

sori kawan,xsempat nak selamatkan korang dari dikenakan tatatertib..alaaa,pe risau,sem depan korang dah xduk kolej dah..kite dah praktikal..chill beb..chill!inilah kata2 orang yang masih selamat...kuikui

Friday, February 18, 2011

::mogok seorang kawan::

langkah je kaki kuar bilik,hati jadi xikhlas nak g tuntut ilmu..
 sampai arini,bila orang sebut perkataan lif je..emosi aku rapuh..hati jadi panas..jiwa goyang...
dahi berpeluh2..temperature jadi high tiba2..
mana x nye,sampai arini sejak semesta baru bermula,boleh bilang ngan jari tangan sebelah kanan je berapa kali aku leh naik lif ke kelas..marah tau x..marah!sampai je depan lif,hati aku jadi membara..
tiap2 pagi,kelas bukan kat tingkat 3,4,5..paling rendah tingkat 7..tingkat 7 tau..
kena naik tangga..sampai kelas,tudung dah melekat kat dahi..bernafas kuat2 macam lembu telan gajah,termengah2..
bila sampai kelas,rasa nak baling kuat2 beg atas meja,letak kaki atas meja,pastu kipaskan badan dengan kertas silibus..
itu xkira lagi main kejar2 pegang kain sari dengan pak gad lagi..
drive kete bukan main r ingat leh kurangkan kepenatan nak tuntut ilmu..
tapi bila nak parking je,ade je jejaka bermisai lebat tengah tunggu nak halau g parking jauh2..
pastu kalau parking merata,rela pikul menatang clamp 2 atas bahu nak g clamp kete2 student..
eh,banyak lagi parking kosong kat multilevel 2..kau nak simpan untuk sape?dinasor nak berehat kat situ pun masih banyak space kosong..
lepas main kejar2 gulim2 jatuh bukit ngan pakgad,kau kena naik tangga lak..
sape suka macam 2..sape?
kalau kau hati kering nak berebut ngan orang ramai naik lif tu sekalipun,lif tu akan buat perangai xturun sampai tingkat 1..kau pulak tercangok macam pungguk tercabut ekor,tunggu bulan sabit jadi bulan purnama..
panas hati betul..
kejadian lif rosak ni bukan perkara yang baru tau...dah hampir 2 bulan...2bulan!!!2 bulan 2 xsekejap..kalau pregnant, anak kau dah cukup sifat dah..

****

esok ade modul...kalau modul 2 buat kat tingkat lebih dari 5,aku janji aku xkan pegi modul 2...
naseb baek modul 2 buat kat dewan kuliah tingkat 2...naseb baek!
tingkat 2 pun aku jadi berkira gak la sekarang..sebab semua 2 kena naik tangga...
tengok tangga je,emosi aku jadi xstabil..haih!

****

kronologi tangga: balik kolej,naik tangga sampai tingkat 5...naik bas kena naik tangga dan bukit bukau nak sampai fakulti...sampai fakulti,bersedia untuk naik tingkat7,8,9@10..

Saturday, February 5, 2011

aku boleh lupakan kau

gudbye januari..arini baru dapat update blog setelah berdebu..
fuh2,tiup2 debu dulu sebelum berbelog..
hampir sebulan mendekati dua bulan hati kecewa..werk,geli lah..tapi cuti seminggu aritu buat aku terfikir..
sampai bila nak ingat orang yang tengah bahagia d samping kekaseh hatinye?
sampai bile nak sayang orang yang sayang orang lain?
sesekali aku baring kat katil..pandang syiling dan fikir..(gaya ala2 arjun rampal muram)
aku nak cari kebahagiaan..
in english say happiness..
kalau hidup di bawah jambatan lagi bahagia dari tinggal di mahligai indah dan mewah 24tingkat,aku memilih untuk tinggal bawah jambatan sahaja...
kalau memandu kereta kesayangan mr bean lagi bahagia dari memandu BMW 7series@MERC@MAZDA rx8 la bagai, aku memilih untuk pandu saja kereta pemberian mr bean 2..
kalau bersuamikan hanya seorang tukang cuci lagi bahagia dari bersuamikan tan sri yang kaya raya boleh beli planet pluto, aku memilih untuk bersuamikan tukang cuci..
kalau hidup dengan duit rm1 dalam poket lagi bahagia dari mempunyai duit berkepul2 sampai xtau nak buat ape ngan duit 2, aku memilih untuk ade duit rm1 je..
kalau hidup keseorangan lagi bahagia dari hidup berpasangan, aku memilih untuk hidup keseorangan..

****

bila bersama keluarga..semua tekanan perasaan hilang..
mak...boleh x nak duk umah,borak2 ngn family je..
kalau g kelas,rambut gugur..banyak benda kena pikir..
..............

There was an error in this gadget