Thursday, March 3, 2011

jangan terlalu percayakan kawan2

dengan hati gembira riang melompat2,ingin mengupdate blog buat rakan2 yang di sayangi dan dicintai..
aik,di cintai???omg!nyah!

tapi entri kali nak dimulakan dengan cerita cinta xterbalas..ok,tipu...
cerita sebenar adalah..semalam aku tido kul3.30..kenape??kerna menyiapkan esemen...
sebagai pure student,sekiranya due date untuk anta esemen pada 3 mac,jadi student itu akan siapkan esemen itu pada malam 2 mac seperti mana yang berlaku kepada aku..
tapi aku xberusaha sangat pun..
sebab,semua esemen yang aku punye hasil usaha orang lain..gile loser aku..
tapi loser itu macho..
seperti juga hitam itu perillys..
untuk subjek corporate secretary 2,kelas aku kena buat chapter summary..
jadi,kena buat kreatif2..oleh kerana masa mencumbui aku,aku pun copy orang lain punye notes,then buku scrap aku tu,aku suh akak bilik aku buat..
akak 2 memang xde keje,so aku cari pengisian rohani tuk die..
dengan die2 sekali tido jam 3.30am..*sebab 2 tadi aku bawa domino piza buat die..
aku rasa aku punyer simple sangat...tapi bila tunjuk kat kawan2,dorang cakap aku punyer cantik..
masa ni la nak jadi lembu punyer susu,sapi dapat nama ni..
bangga dengan hasil orang lain,kuikui.macho gile rasa diri ini..

tapi masa tengah aku tengah edit aku punye isi kandungan esemen tu,didib call..pada ketika itu,aku tidak menghidu muslihat die..
biasa nye orang yang ingin melakukan kejahatan terhadap aku ni mudah dikesan..
die call dan mengumpan aku..

"mekti...kitorang ade air sejuk...datanglah bilik kitorang"

aku yang memang touching sikit ngan air sejuk pun dengan semangat satria baja hitam setuju untuk pegi bilik dorg..
lgpun nak g print esemen..tetibe,file aku hilang dan amik masa untuk ke bilik mereka..
aku kol si didib 2 ckp ak punye file hilang dan die ajar aku nak cari..pastu die marah2 aku lambat sebab dorang tunggu aku nak buka air 2..

aku yang naif ni laju2 keluar ikut tingkap tingkat 5 2 terus terjun ke bilik mereka tanpa menoleh kiri kanan atas bawah..
aku buka je pintu bilik dorang..aku terus nangis gile2 bila dorang letak cupcake kt tengah2 bilik,nyalakan lilin,tutup lampu dan nyanyi hepi besday utk aku...
p/s:nangis gile2 tu hanya sekadar mengaburi mata reader..
aku cukup terharu dengan mereka..masa 2 rasa nak halalkn je semua hutang2 mereka pada aku..
maksud aku hutang budi..
walaupun ade sikit je..2 pun belum tentu ade..kihkih.dah pesan,banyak benda hanya untuk mengaburi mata sahaja..yang aku xpuas hati,nape aku xmandi semalam..nape dorang xckp nk amik gmbr...??
marah betul aku gambar rambut kusut2..xsempat setting...

mereka yang terlibat adelah didib,fazzy,kaka,farah,shiro,shikin..didib n fazzy adelah photographer pd mlm kejadian..



ade soalan pd kad ni:mekti ko cari tnda tgn tersembunyi..tanda tangan 2 semua ikut karakter..tapi aku jd sangsi bila tgk sign didib kat atas..spatutnye kat bwh monyet 2..sori didib!=)
ni je gambar yang boleh di upload sebab semuanye berlaku secara separuh berpakaian..bukan separuh bogel ye..maksudnye xmenutup aurat la..

thanks to u allz..macam nyah lak..ok2,ni aku serius..xnak main2 dah...bila serius kena guna bahasa baku..terima kaseh semua yang terlibat..aku sayang korang...*sila nanges teresak2*

Tuesday, March 1, 2011

::kau yang ku sayang::

ok,test dah habis..tapi selesai dengan cara amat menyayat hati..aku memang terbunuh pada paper yang last..entah pape aku jawab..dahla masuk2 je dah bincang...terjebak dengan dunia student jap tadi..berdosa..(buat2 menyesal sebab bincang)..bincang2 pun aku xtau nak tulis apa..kawan aku bagi satu word je..ape aku nak buat dengan word tu??huhu

today is my special day..today is my birthday...weeehuuu...bunyi macam seronok kan??tapi malang naseb ku bila pada ari jadi aku,ari2 jugaklah nak ade 2 paper dalam satu hari..dahla dua2 paper 2 paper tough..di mana ade kegembiraan,di situ ade kecelakaan..haha.

semakin besar,semakin xmenarik sambutan hari jadi kan??tengok arini la...bangun pagi,g exam,blik exam terus pulang ke rumah sebab kakak cakap nak bawa pegi dinner...wow,barulah bermula episod gembira pada ari lahir ke 22 ni..

"kita nak g makan kat mana ni??"

"kat hakim baru shah alam 2"

kakak aku ingat die boleh memperkotak katikkan perasaan remaja aku ni??kalau die bawa aku g dinner kat mamak 2,aku nak guling2 atas lantai kedai mamak 2,aku janji!*berani janji sebab yakin die xkan ke sana

kul7 kitorang bertolak tanpa aku tau nak g mana..tapi jalan menuju ke sunway..akhirnye,tibalah kami d satu hotel bernama Holiday Villa..aku xpernah dengar pun pasal hotel ni..xsangka pulak si hotel ni sejenis ade 5 bintang..wow,terasa diri sangat diraikan...tapi dalam hati terdetik..

"alaaa..mesti xdapat hadiah kalau belanja dinner.."

tapi xmerungut pun..just ikut je..kalau nak datang sendiri,selisih malaikat 44 la kan..dari aku belanja makan kat hotel,baik beli buku2 rujukan..ehem2,ilmiah jarang2 ni ok jugak kan..dah sampai tu,masuk la,dan terus makan...setiap makanan yang aku amik,semua aku nak amik gambar..batak sungguh kan??bukan batak,tapi nak buat kenangan untuk di kongsi bersama=P



my sister n bro in law

dah siap makan2 tu,tetiba,kakak aku didapati ghaibun...aku tngok kat tempat buffet die xde..tetibe die muncul..aku pun sebok suh die amik gambar aku sebab ade dessert comel aku jumpa..tengah kabut2 ayam 2,tetibe ade orang nyanyi hepi besday untuk aku dari belakang bersama2 kakak n abg ipar aku..kebetulan yang datang anta kek 2 hensem nye nyah...haha.tapi yang aku paling terkejut bukan orang yang anta kek 2,tapi size kek...mau gulim2 tengok saiz kek..sungguh besar...besar sekali...mau tengok??sabar2!
TADAAA...!!
nampak x??nampak x??kalau x nampak...3x jumaat la 2 jawabnye...

lepas dah tiup2 lilin 2,tetiba akak aku kuarkan sesuatu dari beg nye...ADIAH!!!yeay lagi sekali..suke3...rupanye aku still dapat adiah...rasa nak gulim2 dalam hotel 2..akak aku cakap 2 pencil box bentuk kereta...sesuai untuk aku yang masih student..aku teka 2 pembaris emas ade ukir2 nama aku..teka je,suka ati aku la nak teka ape pun kan..onda spot, aku terus buka hadiah 2...wow...aku dapat jam tangan swatch...itulah benda yang aku pernah mintak dengan akak aku suatu masa dulu..masa mula2 tengok 2,agak xberkenan dengan patern nye,tapi itu hadiah la sayang...akak aku pun tau aku xkan bkenan sebab selera die dengan selera aku ni jauh bezanye...die cakap kalau xnak,bagi die jek..ade aku kesah,barang free ni..mahal pulak 2 kan..xde telinga la aku kalau tolak..


ku ingatkan pembaris emas..

jam pilihan akak aku..


inilah puteri jantung hatiku..ahaks!*ccik patut nangis adik panggil ccik camni
bila dah dapat bil 2,pelayan kat situ cakap yang kek tu dorang bagi adiah...wpun kecik,tapi bermakna sebab abg hensem yang hantar..hahaha

thanks cekcik n abg joe...adik rasa sangat dihargai walaupun tahun ni kita xbuat majlis makan2 kat umah...sori to my frens=)
There was an error in this gadget