Thursday, October 13, 2011

::cukup bimbang:

Esok supervisor untuk internship aku akan datang...walaupun aku baru 3 bulan praktikal,tapi lecturer dah nak datang pantau dan akan bagi markah untuk internship aku...untung kan??untung di sini bermaksud, selepas esok,aku mungkin lebih banyak di jumpai di rumah ataupun shopping-shopping complex berdekatan..yerlah, pegi keje pun buat ape kan, dah di nilai..betul x?ini gaya percakapan orang berlagak di luar tapi hati penakut..uhhhh...ahhh...

Sebenarnya hati berdebar mengalah kan kekasih datang nak jumpa pastu lamar dengan bunga ros merah ni..bukan apa,supervisor yang bakal datang tu cina..kalau dorang mengata aku dalam bahasa cina,macammana??dahla 2 bulan pertama aku tak di beri tugas pape pun..pastu esok,lecturer tu akan datang jumpa my bos sebab dalam surat my bos adelah penyelia aku..apa yang bos aku tau aku buat???aku ada leader, jadi leader aku yang tahu apa aku buat..


Bagaimana skiranya aku di sabotaj??maksudnya aku xdapat A tompok-tompok bintang*cara pemarkahan cikgu sekolah rendah*..memanglah ari-ari aku balik awal..bukan awal pun, tapi jenis xmunafik,menepati masa..eh,ade kaitan tak?bila jam dah mula kul6, aku terus lah turun..salah kah aku??tak kan?sob3..


Ok, aku doakan yang terbaik untuk aku...aku harapa aku dapat markah buku log yang sekali pandang seperti alas kaki itu mendapat 18/20..ngeeeeeeeeee!!!

ok,nampak leader aku yang berbaju ungu itu?

Esok aku akan datang kul8.30,tunggu depan pintu yang xbuka lagi tu, dan terus duduk buat kerja xpandang kiri kanan xcakap dengan orang sampailah tertido...oops!

****

Wednesday, October 12, 2011

::pulanglah....ku merinduimu sayang..::

Selepas cuti raya ari tu, aku belum pulang ke kampung lagi..eh,baru je kan...tapi aku rasa dah lama benor tak balik kampung...aku rindukan buah-buahan tempatan..dan paling penting aku ridukan mereka yang comel di hati ku...anak-anak ku..eh bukan,anak-anak buah ku...


 Auni Batrisya


Auni & Athif Naufal(along)


My Supermario- Amjad Hafiy...yang ni xde kat Kelantan, cuti sekolah baru leh jumpa,sob3


Nurin Zulfah- yang ni macam semut api..suka cubit orang..


****

sangat-sangat merindui mereka...nak balik kampung...!!!

Saturday, October 8, 2011

::aku suka rambut dia, tapi xsuka dia::

Today is sunday...permulaan pagi yang agak teruk bila bangun secara terkejut dan melihat jam sudah hampir jam 9..aku telah tersasar d jalan Mu..mana pergi si subuh???haaa, subuh telah tertinggal di manland..bukan salah aku*taknak nampak jahil*,tapi salah telepon bimbit tanpa kamera yang murahan itu..kan dah kena kutuk,sape suruh xberbunyi..lalu aku pun terus jadikan telepon itu sebagai permainan dart..yes!!!kena sasaran pada dinding..hati marah,meronta dan kecewa dengan telepon bimbit itu..telah menambah dosa-dosa yang xpernah kurang tu..maka,subuh itu d' qada' kan pada jam9 pagi..masih xbuka lampu supaya masih rasa cuaca subuhnya..

Jadi arini, aktiviti pertama adalah akan ke salon rambut untuk setting2 rambut sikit...hajat d hati nak buat rambut mohawk..tapi tak tahu lah berjaya ke tak,bergantung kepada kepakaran tukang rambut itu..
Sape tengok cerita Cinta Elysa???rambut mak tiri elysa cantik kan??jangan tengok pada warna..tapi pada potongan nye...macamana ingin dapatkan rambut sebegitu sekiranya rambut kita nipis?sob3..



 ok, lebih kurang lah gambar-gambar ni..kalau dalam cerita nampak sikit alunannye yang cantik itu...

****

Wednesday, October 5, 2011

::setelah 3 minggu baru...::

Kehidupan bekerjaya ni cukup menguji tahap kesosialan diri..sejak hidup sebagai artis rakaman(baca:budak praktikal je pun), xsempat nak update blog(baca:malas nak update)..
dah banyak tajuk aku saved as draft tapi xpernah send..sebab bila aku tulis, sampai separuh, aku terus terpikir, "eh, kalau tido ni sedap jugak"...jadi,aku terus buat keputusan untuk tido berbanding menghabiskan baris-baris terakhir entri aku tu..
today, im just wanna to share putu-putu bambu sepanjang bercuti di ghuangjoooo..*sebutan cina*..putu-putu je tau..sebab nak cerita tu, aku rasa tak ade masa lagi..mungkin bila aku dah ditakdirkan kahwin dengan anak raja, baru aku akan update dan tulis panjang-panjang..ok,semua boleh pikir dengan sendiri bilakah semua itu akan berlaku kan...



ni ari 1st trip..bila tido terlalu lama, maka kecenderungan untuk lapar itu tinggi..ditambah pula perut yang lebih kurang ala-ala stokin ni, mestilah akan makan walaupun harga nya macam rasa nak cakap je.."wei,aku beli kat kedai runcit kat umah tu,dah boleh dapat 5"..


bila dah sampai sana, tour guide tu terus bawa pegi jalan-jalan tanpa bawa pegi rehat-rehat d hotel pun..bagus jugak macam tu, kalau x, mesti malas nak jalan pastu..tapi malangnye pakcik tu xtau aku pernah gagal sejarah masa form 3 dulu..maksudnye, aku memang xsenyum pun bila die bawa pegi tempat-tempat sejarah kat ghuangzhou 2..jadi,aku xingat lah nama2 tempat yang die bawa tu....maap3!tapi yang aku boleh cakap, yg gambar menara tinggi 2 adelah masjid tertua...tempat penyebaran islam di china..gambar yang ade kambing tu adelah simbol ghuangzhou..ghuangzhou melambangkan 5ekor kambing yang menggigit beras turun di bawa oleh dewa-dewa sewaktu ade penduduk yang kebuluran..macam tu lah lebih kurang..



dataran ni dalam construction lagi..tapi kalau sape pegi ghuangzhou mesti pegi dataran ni sebab ade deco yang di buat guna bunga-bunga plastik warna warni..sangat cantik untuk bergambar..pastu boleh tengok bangunan-bangunan yang cukup mengagumkan d situ..

BAGODA REST..pasal makanan, agak sedih untuk diceritakan lah..taknak lah salahkan pakcik guide tu mungkin memang makanan muslim kat sana mahal-mahal..seperti tempat makan di atas adelah d salah sebuah hotel di sana,.bila buka menu,oh no!!kami telan air liur..ade satu menu 2 gambar itik xsembelih..adekah??kami jadi ragu-ragu..jadi untuk selamat, kami order makanan berasaskan ikan dan telur sahaja..tapi sirius, sekebal2 tekak aku, aku memang xboleh nak makan masakan china ni sebab sangat masin..suruh kurangkan masin pun masih masin lagi..dan bila order air,memang tanpa gula..xpayah cakap suruh kurangkan gula..



This part adelah antara aktiviti-aktiviti yang best kat sana..CRUISE!!!cruise kat sini semua besar-besar and ade 3 tingkat xsilap..ke lebih macam tu lah..yang pasti bertingkat-tingkat and ade floor yang ade aircond and ade buffet sekali..bayarannye tak semahal cruise yang setingkat di putrajaya tu..hanya rm24@48yuen..dengan perjalanan yang jauh,angin kuat and boleh duduk kat atas sekali tu,memang puas hati..

haaa...yang ni memang best sangat-sangat...sangat-sangat ye..maklumlah kat kampung xde orang yang boleh terbang-terbang..orang main-main api...binatang buat aksi..semua tu xde kat zoo kita..mula-mula sampai bila pakci tu cakap tiket harga rm125,kami terus pandang die and cakap..WHAT???kami ingat tunjuk-tunjuk binatang macam biasa je..alang-alang dah sampai, masuk jela..bila dah start,2jam pun xcukup bagi kami..impress!!!sape pegi ghuangzhou HARUS pegi Chimelong International Circus ni..circus ni dikendalikan oleh tenaga mahir dari Russia..bukan calang-calang orang ye..



***
Pandan Indonesian Cuisine!!restoran ni menyediakan makanan indonesia..kedai ni je kami rasa kena ngan tekak anak melayu macam kami ni..so,sampai 2x kami ke restoran ni sepanjang di sana,,yang kuih kecik-kecik tu nama die sum-sum..sedap sangat...

ni ari last kami kat ghuangzhou..time 2 shopping..shopping kat china memang puas hati..semua murah-murah and kedai-kedainye berkelompok...kalau lalu tepi jalan tu,memang xde tempat kosong,semuanye deretan kedai..sampaikan 1 tempat 2, seven eleven die sampai 3..kalau tempat kita cukuplah 1 je kat satu-satu pekan 2..yang paling mata berpinar-pinar bila kristal swaroski kat sana sangat murah..nak beli kerongsang swaroski kat sini boleh sampai pengsan tegak kalau tengok harganye, tapi kat sana, yang exclusive pun xsampai rm100..gila den gila!!



---------------farewelllllll-----------------
There was an error in this gadget