Friday, January 27, 2012

::aku lepaskan kerna sayangku padamu::


Bila malam dingin begini..mula lah hati pun dingin jugak memikirkan kekasih kekasih hati yang bakal di tinggalkan..owh,ramai sungguh kekaseh hati.,.sukar untuk di kira dengan jari apetah lagi dengan kalkulator..puiii,kaki kawan sebelah dah dekat dah ngan muka aku..ok hentikan...

Kalau tengok cite hindustan, pabila cinta terhalang, lalu gadis berkata, kalau awak sayangkan saya,awak tinggalkan saya..plis..plis..plis..bodohkan begitu..aku xleh terima kalau macam tu..kalau sayang, pastilah berusaha untuk dapatkannya..bukan tinggalkannya..ish,emo betol kak til kalau pasal sayangkan kekaseh tinggal2 kan..itu hanya seekor kucing betina yang telah di rogol oleh kucing jiran sebelah rumah nya boleh berkata bgitu..huh!!!

Ini kisah benar..mari aku ceritakan tentang pasangan kekaseh yang terpaksa di pisahkan..sob sob sob..nama nya combi(si betina yang gatal itu)..ok,beluai(baca:beliau lebih sesuai untuk makhluk sepertinya) suka keluar rumah tanpa kebenaran..suatu ari beluai balik lemah tidak seperti biasa..di ajak bermanja,tidak di layan..lama kelamaan, perutnya semakin membesar..cittt,ko mengandung ya combi??selepas di jentik2 telinganya, d kurung di bawah rumah(hiperbola),lalu beluai pecah air ketuban..oh no,ketuban darah..ia sungguh dasyat!!tanpa suara walaupun sikit,combi keluar darah seketul sebesar biji mata lembu..lalu, combi d masukkan ke icu selama seminggu dan anak2 beluai d sahkan lemas di dalam perut..hanya 2 ekor berjaya d selamatkan..tapi seekor mati sejurus selepas kluar..dan seekor lagi mati di rumah..selepas keluar dari wad,combi kelihatan sugul,selalu termenung dan selalu ke rmah jiran sebelah..aku syak,dia nak suruh si jantan btanggungjawab dan mau ceritakan derita yang di tanggung..

ini beluai


Tapi itu kisah dulu..sekarang...combi dah ade bobby...tapi tapi tapi..combi dan bobby terpaksa di lepaskan kepada orang lain setelah bibik tanti atau penjaga kesayangan mereka sudah pulang ke gagang..maksudnya dah balik ke indonesia..jadi,kami sebagai artis recording ni,jadual xmenentu, recording sana,recording sini,xsempat lah kak til nak uruskan mereka..jadi, kami serahkan pada yang pakar sajalah mereka..sob sob sob...kami lepaskan kamu kerna sayangkan kamu..kalau x,sape nak bagi makan??sape nak mandikan???sape nak temukan jodoh??haaaa,jawab combi,jawab!!!



ini bobby..muka ganaz kan?tapi badan puteh..
kesian mereka kan3?

pondan kan die??

maafkan kami combi dan bobby...kami tak sempat nak menjaga kamu..jadi,berperangai eloklah berada di tempat orang..jangan lupa jenguk blog kak til ok?panggg!!!!bagi sedarkan diri sikit..ok,dah!

Wednesday, January 25, 2012

::mereka dah kawen, aku bila lagi??::

halo halo halo..masih tidak terlambat lagi untuk mengucapkan selamat tahun baru cina kepada warga cina..yerlah,mana mungkin terlambat, bos pun xbagi angpau lagi kan..mahu pau lebih2 sikit bos..sebab kedengaran dapat wedding project hampir 1juta..ok,jangan percaya sebab ianya audit firm,bukan bridal company..k,xlawak langsun!

Seperti biasa,bila cuti je,maka ramailah mendirikan masjid mereka..ramai betul yang berhati mulia dan berpoket penuh..masing2 berebut tarikh nak buat masjid masing-masing..termasuklah kawan sekolah lama aku,fathiah dan wan muhd muizzudin..bercerita mengenai mereka, mula2 tahu dorang bercinta, aku dah macam siti jarum dapat gosip pasal fasha sandha nak kawen gitu..aku dah gelabah pegi tanya orang bila dorg bercinta, macammana dorang boleh bercinta...ya lah, kalau sape kenal si din tu,memang x lah nak cakap die ada perasaan terhadap wanita..bukan bermaksud din sukakan lelaki,tapi tapi tapi..entahlah sukar untuk ku lafazkan..din tu,kalau sepatah ko tanya,separuh patah pun belum tentu lagi dia jawab..sungguh pendiam orang nya tapi cukup terar ok matematik..sangat terar ok..

Semalam aku pegi kenduri di rumah din..jadi ape lagi,mama juwie mestilah akan bergosip..lalu aku dengan kepohnya tanya macammana si din tu mengorat tia..sebab tia hanya sempat sekolah kt sekolah kitorang sampai form3 je..rupanya si din ni menyukai tia dari form3 lagi..then terus mencari tia melalui laman sesawang..sweet kan din??owh din,ko lah aaron aziz dalam diam..hahaha..maaf din,kami jeles ko dah kawen..tahniah sekali lagi buat din dan tia...





ini belum mintak kebenaran tia n din pun..kalau kena gam aku redha..sob sob sob

***

Ni lak aku nak tunjuk aku kreatif..photo sempena tahun baru cina..

model kurang menarik sikit,haha


Bermula nya gong xi fa cai,maka bibik tanti sudah balik indonesia selama2nya..sob sob sob.

Saturday, January 14, 2012

::aku perlukan kamu yang suka membantu::

Ari jumaat yang lepas adelah hari paling tak guna buat aku dan dalila..aku buat accounting untuk satu estate, key in amount kat dalam bank statement yang hanya ada beberapa transaction sahaja untuk setiap satu bulan tu, mengambil masa selama sehari untuk setahun bank statement..keje aku hanya mengelamun dan pening sebab pakai spek baru..*motif ayat ni adelah nak bagitau buat spek baru*..wink3!!!

Tapi tapi tapi walau buat spek baru, aku tetap menyesal seumur hidup..aku tak tahulah kenapa aku selalu buat keputusan yang akan menyesal kemudian hari..contohnya,aku dah mengepau abang ipar aku untuk beli spek,tapi bila beli,aku menyesal sebab spek 2 xslesa..mengganggu pandangan aku..semua salah bihah,die yang tolong kritik..tapi semua tu aku xleh buat pape sebab aku dah mengepau dengan jumlah yang agak besar untuk spek tu..terpaksalah aku pakai juga..='(

Eh,panjang sikit bercerita tentang spek..ok,sambung kisah xguna xguna xguna pada ari jumaat lalu..masa tengah xguna tu, dalila cakap "aku ni kena belajar menulis balik ni,dah nak masuk sem"..bila dalila cakap 2,aku terus teringat kejadian masa aku form3..subjek sejarah!!

Lalu bermulalah cerita zaman sekolah..aku pernah kena buat nota sejarah sebanyak beberapa bab dalam masa sehari untuk di hantar..masa tu aku cukup derita sebab sangat banyak..kenapa aku je yang kena buat??sebab sebab sebab aku je yang xsiap nota tersebut..oh no!!jadi,bila dalam keadaan begitu,maka datanglah sang wira menyelamatkan aku..dia adelah asnida,dialah yang turut membantu aku menyiapkan nota tsebut hingga larut-larut malam..terima kaseh asnida..walaupun rambut die macam bulu penyapu tapi hati die macam bulu kucing,halusssss...!!kahkah..

asnida adelah model pada mlm tsebut
Bercerita mengenai bantu membantu ni, aku selalu di bantu terutama dalam subjek bi..masa form5 aku roomate ngan tiga gadis bijak pandai berada di kelas pertama..mereka sungguh excellant..bila aku dapat esemen bi je,sapekah mangsa yang akan siapkan esemen aku??beluai adelah zulia,jiha n dayah..dayah xselalu lah sebab die mungkin nak aku berdikari..mereka tahu aku ni anak kelahiran melayu, jadi mereka kesiankan aku untuk buat esei tsebut..lalu dorang banyak menyiapkan esemen bi ak..mmuah3 untuk mereka bertiga..tapi kalau ade esemen matematik lak,aku banyak meniru mereka..haha..seronok sekali waktu sekolah,banyak medium untuk menyelamat kan diri..atau lagi hebat sekiranya dipanggil talian hayat..


yang terjelir adelah zulia, n didepan adelah dayah
Lalu aku terus jerit kat Dalila,"sekarang xde orang pun nak buatkan esemen aku..xde3!!"sengaja biar dalila, fatimah n nazri pedih sikit..haha...kenape xde kawan sebaik mereka d sekolah dulu..dari aku form2 lagi dah ade orang tolong buatkan kerja sekolah bi..nisa akan buatkan esei bi aku n balasannya aku kena buat kerje sekolah arab die..aku jenis lahir kat mesir kan,teror lah arab..tp bila kat u ni,aku banyak meniru dalila time kuiz n test arab..kuang3!

yg cantik 2 adelah nisa..eh,jgn tertukar ngan aku pulak bila cakap cantik..*sila tampar*
aku rindukan sekolah...rindukan kawan-kawan lama..rindukan kenangan-kenangan di sekolah dulu...
MRSM Kuala Krai tetap di hati,ahaks!!

Wednesday, January 11, 2012

::disyakki ada susuk dalam badan::

Salam semua..salam satu dunia..salam satu titil..*puiii,titil konon, ingat fasha ke??*..Nak tanya sikit je..sikit je..jawab plis..eh,soklan belum lg kan..ok,soklannya berbunyi..adekah aku gemuk???kahkahkah..soklan macam uji bakat pencarian peserta raja lawak ke-6 kan??dah kalau badan 2 sekali pandang dah macam batang pokok kelapa sawit,pegi bantai tanya wat pe kan3??marah diri sendiri...

Diriku sungguh xpaham nape susah sangat nak gemuk..eh,bukan!maksud ak susah sangat nak kurus..yang si kurus lak susah betul nak gemuk..heran jugak kadang-kadang bila si kurus asyik merungut2 nak gemuk..die ingat seronok ke gemuk..grrrrr...rasa nak hiris-hiris lemak di badan ni ingat nak kongsi sikit dengan si kurus yang dahagakan lemak sangat tu..huh!!

Apa masalah aku xleh nak kuruskan badan eh??adekah pengaruh rakan-rakan sebaya?tetttt!!sah bukan sebab kawan-kawan d sekelilingi ku kurus-kurus semuanya..mereka bukan suka makan banyak pun..ok,pegi kepada diri sendiri..mari mengkaji..tetttt...!!!memang diri sendiri pun..

Macammana ek nak membina jati diri yang kental lagi hebat untuk sesuatu matlamat dalam hidup menjadi kenyataan???aku dah cuba produk2 diet contohnya herbalife..ok,aku makan xsampai 1tin,aku dah brenti sebab rasa xsdap dan rasa gak lapar..ok,aku move on kepada produk SDII..ok,yang ni aku rasa ok,aku boleh minum sampai habis 1tin..and aku xrasa lapar juga aku boleh tahan xmakan nasi untuk seminggu..tapi3,aku terus berputus asa bila aku timbang,berat aku xbuat anjakan paradigma pun..shittttttah bt yakob betol!!!lalu aku putus asa..putus dan terus putus...

Selepas kejadian tersebut,tiada lagi usaha ku..ok,kesimpulan untuk entri ni..aku malas berusaha lebih...mungkin jumpa bomoh bagi bela hantu dalam badan lagi mudah mungkin...sekian wabillahitaufiq walhidayah wassalamualaikum!!

mari kita selami wajah2 yang xpernah kurang lemaknya

form5
makin lama(26/11/2010)
makin lama lagi(mac 2011)
lagi n lagi(1/9/2011)

semakin lama...(23/11/2011)
and now...makin KURUS =(
There was an error in this gadget