Wednesday, March 28, 2012

**goldfish in the middle of blue ocean**

Salam kegembiraan tak terhingga buat semua..minggu lepas rasa berbaloi sangat dengan kesedihan terpaksa korbankan 2 tiket penerbangan pulang ke kelantan dan juga terpaksa korbankan kegembiraan celebrate birthday bersama keluarga..kerna..kerna..kerna kesedihan itu telah di tebus dengan majlis sambutan hari jadi oleh kawan-kawan yang cukup lovely and understanding..=D

Siriusly lakonan mereka cukup mantap..sehingga aku tak dapat kesan langsung..mari aku kenalkan watak-watak dalam role play tak berbayar ini..di mulakan dengan dalila, farah radzi, wandiba dan shikin..Sesampainya di Empire, dalila mainkan peranan jauhkan aku dengan shikin dan wandiba sebab dorg kena urus kat Belanga..aku jadi bengang bila diba n shikin hilang..aku asyik suruh farah mesej tanya dorang kat mana..rupanya farah n dalila sengaja bawa aku jalan jauh-jauh..citt tau!sedang dorang melengah-lengahkan aku, mereka jalankan tugas...

nampak ketua kumpulan sebok berurusan

ini jemputan yang mengejutkan*yang belakang tu*

tetamu-tetamu yang hadir
Bila dorang dah setelkan semua nya, lalu, watak seterusnya adelah nazri..nazri datnag termengah-mengah cakap sori lambat sebab tunggu yang lain..ok,langsung xsyak pun sebab mereka datang asing-asing dari aku..

menunggu makanan tanpa sedari dipermainkan

sebelum makan
Before makanan sampai, aku bisikkan kat Del, "jom wei kita beli kek pavlova kegemaran ku, kita celebrate besday semua orang"..del dengan lakonan hebatnya, suh aku tunggu dulu, beli balik nanti..

Tapi..tapi..kebodohan pekerja di Belanga terbukti..lepas timah gitau suruh sediakan kek tu pada masa tu, sorang pekerja datang bawa pinggan kertas kek untuk di agihkan..tapi bodoh aku lagi terserlah bila aku ingat akan dapat makan percuma,maklumlah timah gitau aku, kedai dah nak tutup..hantuk-hantuk kepala d meja!!tapi sekali lagi aku  pandang, pinggan tu dah hilang..aih,ajaib!getus hati kecilku...

Tadaaaa....!!!Bertema kan ocean blue(kemain letak nama tema), mereka datang dari dapur dengan nyanyian yang gemersik..dari dapur mereka dah nyanyi tau..aku xtaulah mereka di didik oleh sape untuk nyanyi dari jauh sampaikan perasaan terkejut tu hilang..*dib, ko ke latih dorang ni??*

jauh tau dah nyanyi...

gembira dan kagum dapat belon sekali

nazri jugak d raikan bersama..

besday boy n gurl

ok,aku nangis sampai hingus jatuh kat pisau..haha


semangat sikit..

present from Nazri, Timah, Del n Ayu..mp3!!

jumlah kesemua peserta

sangat gembira...

meriah kan???
Tidak cukup dengan sambutan di Belanga Empire, kami ke Icity untuk meraikan dengan lebih gemilang..puii sikit!!!sikit je,xbanyak pun..



peserta ke i-city berkurangan..
Berterima kaseh pada yang menjayakan majlis ini dengan jayanya..mari senaraikan pelakon dan watak sekali..Diba-search tema, tetapkan warna tema juga pembelot utama kononya pegi berak*bersama shikin..citt!!Timah, Del n Nazri-beli kek,search tempat celebrate, cari hari yang sesuai, juga menjemput peserta n beli belon..Farah-ajk pengangkutan..Mang-remy ishak dalam video alyah*ahaks*..selebihnya adelah watak antagonis yang menjayakan majlis tersebut..thanks to all of you..pegi belakang pintu jap,nangis!

next attraction : exhibition and kisah mama papa..wink wink


Friday, March 2, 2012

::Grand prize untuk birthday ke 23::

Salam 2 hb mac 2012..jadi,pada arini aku berumur sehari..eh,kedengaran nye seperti baby comel baru lahir berkulit cerah, bermata besar, bermulut kecik dan berhidung mancung kan??ok, itu hanya ilusi semata-mata kerana sekarang aku berumur 23thn 1 ari...itu yang sebetulnya...

Pada umur sebegini, wish yang selalu d ucapkan, "semoga cepat kawen", "buleh doh slow2 nak nikoh tuh"..eh2, dorang ingat kawen macam buat cekodok ke??panas betol orang suh kawen ni..die xtau ke aku ramai sangat boifren sampai xtahu nak pilih mana satu nak jadikan suami sampai syurga ni???*sila tampar aku kiri kanan kiri kanan*

Tahun ni betul-betul xde majlis untuk hari jadi aku kali ni..katanya penaja,"kami dah muflis sikit,ekonomi merudum, jadi sambutan jugak merudum"..ok xpe, xkisah sangat janji hadiah xlupa..^_^
Semalam, penaja bawa aku pegi makan-makan di Hotel Istana..kata beliau, makan lah ape saje kek yang ade sebab kami tak mampu nak beli kek..sob sob sob..

Siriusly, kalau korang nak dinner buffet kat hotel, aku cadang kan d Hotel Concorde.. Hotel Concorde ni die punya lauk untuk makan dengan nasi putih sangat banyak and sedap-sedap..semalam, di Hotel Istana sangat sikit lauk pauk nye..rasanya macam tak berbaloi untuk buffet..

Semalam, pas balik dinner..kakak kat kampung mesej..

(telah diterjemaah)

Kak La : Adik dah tido?


Aku : Belum, nape?


Kak La : bila adik habis belajar? sebab ade orang tengah cari calon isteri
               nak bawak pegi oversea sebab nak sambung master kat sana..
               orangnye besar, sesuai untuk adik...kalau adik nak, k.la nak edjas..

Erkkkk????

Boleh tahan grand kan hadiah birthday aku tahun ni...ko hado???

Kepada kawan2, siap sedia untuk hadiri perkahwinan ku nanti..puiii...*tampar pipi sendiri laju-laju*




penaja utama



nampak tak penaja sibuk buat pembayaran

Ini hadiah dari penaja...
dari encik johari(abang ipar)


dari puan nordiana & paun norhafiza
Thanks pada yang wish..dan terima kaseh pada penaja sekeluarga juga kepada kak Norhafiza...eh,lupa ucapkan terima kaseh pada pemberi hadiah istimewa tahun ini, puan NorAzila, atas jodoh yang di aturkan..^___^
There was an error in this gadget