Thursday, September 5, 2013

DIY Birthday Party Dessert Table

Wahhhh...tetiba bila tengok balik decoration untuk majlis rumah terbuka dan ulangtahun pertama Dhiya, 

rasa berbangga lak dengan kekreatifan diri walaupun semuanya sudah siap pasang.hewhew

Ok, mari bercerita tentang DIY decoration dessert table. Dengan penuh excitednya aku dengan cekcik 

(kakak) nak buat dessert table macam Sazzy Falak buat masa birthday anak dia. Fefeeling retis 

jugaklah.So kitorang pun survey lah harga package dessert table. Tanya punya tanya, semuanya rm1000++ 

ke atas. Mak aih!!!tak mampu eden. Hilang terus feeling retis.

Jadi, cekcik dengan kuasa duitnya, lantik aku jadi pendeconya. Eh cam pelik bunyinya. Aku dengan mata 

kuar duit kecing-kecing terima tawaran tersebut.

So, kitorang ke Balloonbuzz untuk beli peralatan pasang siap. So, kitorang tempah belon n beli banner or 

ape ntah orang panggil. senang cite barang-barang hiasan la. Selesai!! Then kek lak aku tempah kat 

Anis Magic Finger kat shah alam. Kek dia sedap dan cantik. Pinggan untuk letak kek kitorang beli kat 

KK Deco dan sangat disarankan kalau nak beli barang hiasan better ke sini sebab barang-barang banyak 

choice dan agak murah. Dengan 3 tempat ni, meja dessert kami hampir selesai. 

Dan bila dikira-kira, lagi murah dari upah orang decokan..

Jadi, inilah hasilnya.

ok la kan?takde lah teruk sangat kan..
Yang merah kat depan tu hanya tisu sebab xsangka lak canopy service bagi alas meja kosong camni. 

Jadi colaboration dengan anak buah aku, dorang lekatkan tisu kat depan.

Nampak tak secara keseluruhannya?
Ok, secara keseluruhannya macam serabut sebab belon banyak sangat kan..But ok kot first trial.heeeee....



Haaa..ni kek nya. luar cantik, dalam sedap. thumb up!


Itu sahaja secara ringkasnya hasil tangan buat decoration walaupun asyik gaduh ngan cekcik pasal pemilihan 

pinggan untuk letak dessert tu. Semua yang aku buat dia kutuk. Aku xde hal punya..Bukan sakit pun kena 

kutuk..bahaha =D









Wednesday, September 4, 2013

Dhiya 1st birthday

Assalamualaikum readers..ahaks

Harini 1st birthday anak buah aku ..beliau lah satu-satunya anak saudara aku yang membesar di 

depan mata ku. Yang lain takyah cakap lah, aku balik sekali muka bulat, balik kali kedua muka gelap 

sikit n dapat merangkak balik lagi sekali tengok-tengok dah dapat jalan..tapi yang ni, aku duk ngan die,

sembang ngan dia (tipu), cubit sikit, senang cite aku tengok die dari die bayi sampai lah 1st birthday dia

arini.

Beliau adalah Nur Dhiya Jafni Bt Johari dengan tagline tersendiri beliau,

"adik comey kalau adik tak mengamuk".. =)

Tagline ini digunakan sebab beliau dari kecik sampailah sekarang memang boleh nangis tanpa sebab.

Kalau larang or tahan dia dari buat sesuatu, memang mengamuk jerit satu dunia dengar. hebat kan beliau??

Sangat gemuk

Masih gemuk

Sebelum demam

Sekarang

Dah slim


Happy birthday adik. Semoga jadi anak yang solehah okey? Jangan nangis-nangis tak tentu pasal lagi ok? 

Nati ceksu beli kucing comel untuk adik deh3??Adik mesti suka...


There was an error in this gadget