Wednesday, December 5, 2012

Kayuh

"Alam ini terlalu luas Ilmunya. Sejarah itu terlalu panjang sejarahnya. Yang berdosa jangan terus dikeji, yang mulia jangan terus dipuji. Elok keduanya ditimbang uji. Jatuh mana yang tidak ke bawah, rebah mana yang tidak tumbang, pinjam mana yang tidak hutang, bodoh mana yang tidak bangang..tapi jatuh belum tentu pecah, rebah belum tentu kalah, hutang mungkin akan berbayar, bangang mungkin akan pandai.."


~words of wisdom from Freddie Marciano

Sunday, November 11, 2012

Cerita Dia - Drama band

Hopefully lagu cerita dia dari drama band dapat ke akhir..one of song that

 Mang give to me masa mengorat dulu..eh,mengorat?pernah ke Mang 

mengorat aku?ok, abaikan..yang pasti lagu ni Mang pernah bagi suruh 

dengar..


Tahniah kepada member yang bertunang semalam..

Monday, November 5, 2012

untuk dhiya, hey!!


Semalam, genaplah umur nur dhiya jafni 2bln..dhiya will be a princess soon..aha!Jadi cantik macam ceksu ok?



Sarung kaki dhiya tu ceksu yang bagi..nati pakai sampai besar..ceksu beli mahal 2!!!hahha





 Xlupa jugak, kami menjemput artis baru harapan bagi memeriahkan lagi majlis.


Geng karaoke NurKhairunnisa..ini teman baik mereka..


 Nisa and boifren sayang



Semoga dhiya tidak menangis waktu malam lagi..i love u dhiya..csu sayang dhiya.

Sunday, November 4, 2012

party still on

Lepas kitorang habis exam akhir sem, then semua orang dah ade kerjaya sendiri, kitoramg kurang ade masauntuk keluar lepak-lepak, makan-makan, gosip-gosip dan tidak ketinggalan mencari jodoh..ehem!

Kebetulan birthday farah bulan10, jadi kitorang plan untuk buat seprais birthday party untuk beliau. Jadi, as event manager, Diba create invitation card approved by diriku..aha! Then diba send thru whatsapp and emel untuk semua peserta..

Party ada unsur-unsur dicancelkan bila farah cakap die nak pegi dating..kitorang kabut lah sikit..jadi, sebagai orang ketiga dalam hubungan, aku pun segera menelepon boifen farah. Aku paksa dia suruh bawa farah ke tempat yang kami booking itu...so, party still on when he follow our plan.GOOD JOB!!



Nampak tak ape tema yang di tetapkan? Tapi tengok dorang, ade ikut tema?useless!!!



Masih sempat menjemput untuk kenduri anak buah


boifren farah






Happy birthday farah.


Wednesday, October 31, 2012

Smile when it’s raining


"A young kid came up to me in the street a few days ago. He looked me square in the eye, and asked me: ‘If you could tell me one survival message, what would it be?’ I thought about it for a moment. I wanted to give him a decent answer.Then I saw it very clearly. ‘Smile when it’s raining, and when you’re going through hell – keep going.’ The boy thought for a moment.Then he looked up at me and said: ‘It rains a lot where I live.’We all know the feeling.Maybe he’ll remember the message one day – when he really needs it."

Tuesday, October 23, 2012

aroma ketam cili

Perlukah aku ceritakan pasal keburukan seorang rakan baik yang mempunyai perut besar tapi hanya membawa rm20 untuk pergi makan di medan ikan bakar?dan juga tak mandi dari pagi...

Walaupun beliau kurus, tapi nafsu makannya seperti seekor gajah afrika...Tapi kami cukup puas hati melantak ketam goreng cili dan sotong bakar..sambil mengintai suami orang...ok,sebenarnya nisa, bukan aku.





Tuhan saje yang tau kenikmatan dunia sebegini..

Sunday, October 21, 2012

gajah selalu di nasihati

Bila mang whatsapp....


Ok...taulah apa maksudnya....
Nak suruh kurus kan?ok fine...makan buah jela...


Saturday, October 20, 2012

aku seorang pemotong ayam


Setelah 3 minggu menjadi wanita bekerjaya...


Masih tiada tekanan kerja lagi setakat ini..hidup aku masih bahagia ke tempat kerja..pergi kerja pukul8.40, tepat kul5.30 aku dah punch kad balik..maklumlah, aku hanya seorang pemotong ayam..=(


Friday, October 19, 2012

Yellow


Paradise


Memang dasar gajah selalu dilabel sebagai makhluk tuhan paling kuat dan hidungtelinga paling besar di muka bumi. Tertarik dengan 'kisah gajah lari dari zoo' sambil naik basikal tayar satu jumpa rakan-rakan kat Madagascar sampai 'Coldplay' buat lagu mencecah ratusan juta penonton.



Lukisan portrait gajah pada dinding dan berdikari untuk kebebasan membuktikan gajah mempunyai nilai tersendiri..


*kadang2 manusia lupa yang makhluk ciptaan tuhan yang lain juga memerlukan kebebasan.

::Fasa baru::

My blog will start new 'fasa' coz somebody will update my blog together. Manis kan? aha!



Monday, August 6, 2012

::kesempurnaan akan datang sendiri::



tak bodoh seseorang yang kacak mencintai si buruk rupa^_^

Thursday, July 26, 2012

::Saat Bersamamu::

Lama sangat xupdate blog..banyak benda nak cerita..tapi macam dah basi nak cerita...xpelah,saya update gambar-gambar saje..heeee..

Last moment before balik kampunag aritu..sempat pegi makan-makan n jalan-jalan kat Setia City Mall..tapi hanya b'enam sahaja..






Layan boling sepukul






yang ni bajet cover album Sofaz





Sangat merindui semua orang..

Wednesday, March 28, 2012

**goldfish in the middle of blue ocean**

Salam kegembiraan tak terhingga buat semua..minggu lepas rasa berbaloi sangat dengan kesedihan terpaksa korbankan 2 tiket penerbangan pulang ke kelantan dan juga terpaksa korbankan kegembiraan celebrate birthday bersama keluarga..kerna..kerna..kerna kesedihan itu telah di tebus dengan majlis sambutan hari jadi oleh kawan-kawan yang cukup lovely and understanding..=D

Siriusly lakonan mereka cukup mantap..sehingga aku tak dapat kesan langsung..mari aku kenalkan watak-watak dalam role play tak berbayar ini..di mulakan dengan dalila, farah radzi, wandiba dan shikin..Sesampainya di Empire, dalila mainkan peranan jauhkan aku dengan shikin dan wandiba sebab dorg kena urus kat Belanga..aku jadi bengang bila diba n shikin hilang..aku asyik suruh farah mesej tanya dorang kat mana..rupanya farah n dalila sengaja bawa aku jalan jauh-jauh..citt tau!sedang dorang melengah-lengahkan aku, mereka jalankan tugas...

nampak ketua kumpulan sebok berurusan

ini jemputan yang mengejutkan*yang belakang tu*

tetamu-tetamu yang hadir
Bila dorang dah setelkan semua nya, lalu, watak seterusnya adelah nazri..nazri datnag termengah-mengah cakap sori lambat sebab tunggu yang lain..ok,langsung xsyak pun sebab mereka datang asing-asing dari aku..

menunggu makanan tanpa sedari dipermainkan

sebelum makan
Before makanan sampai, aku bisikkan kat Del, "jom wei kita beli kek pavlova kegemaran ku, kita celebrate besday semua orang"..del dengan lakonan hebatnya, suh aku tunggu dulu, beli balik nanti..

Tapi..tapi..kebodohan pekerja di Belanga terbukti..lepas timah gitau suruh sediakan kek tu pada masa tu, sorang pekerja datang bawa pinggan kertas kek untuk di agihkan..tapi bodoh aku lagi terserlah bila aku ingat akan dapat makan percuma,maklumlah timah gitau aku, kedai dah nak tutup..hantuk-hantuk kepala d meja!!tapi sekali lagi aku  pandang, pinggan tu dah hilang..aih,ajaib!getus hati kecilku...

Tadaaaa....!!!Bertema kan ocean blue(kemain letak nama tema), mereka datang dari dapur dengan nyanyian yang gemersik..dari dapur mereka dah nyanyi tau..aku xtaulah mereka di didik oleh sape untuk nyanyi dari jauh sampaikan perasaan terkejut tu hilang..*dib, ko ke latih dorang ni??*

jauh tau dah nyanyi...

gembira dan kagum dapat belon sekali

nazri jugak d raikan bersama..

besday boy n gurl

ok,aku nangis sampai hingus jatuh kat pisau..haha


semangat sikit..

present from Nazri, Timah, Del n Ayu..mp3!!

jumlah kesemua peserta

sangat gembira...

meriah kan???
Tidak cukup dengan sambutan di Belanga Empire, kami ke Icity untuk meraikan dengan lebih gemilang..puii sikit!!!sikit je,xbanyak pun..



peserta ke i-city berkurangan..
Berterima kaseh pada yang menjayakan majlis ini dengan jayanya..mari senaraikan pelakon dan watak sekali..Diba-search tema, tetapkan warna tema juga pembelot utama kononya pegi berak*bersama shikin..citt!!Timah, Del n Nazri-beli kek,search tempat celebrate, cari hari yang sesuai, juga menjemput peserta n beli belon..Farah-ajk pengangkutan..Mang-remy ishak dalam video alyah*ahaks*..selebihnya adelah watak antagonis yang menjayakan majlis tersebut..thanks to all of you..pegi belakang pintu jap,nangis!

next attraction : exhibition and kisah mama papa..wink wink


There was an error in this gadget