Monday, November 28, 2011

:: lima terhebat::

ok,seperti tahun-tahun sebelum ni..awal muharam kali ni pun aku tetap ade wishlist yang d upgrade setiap kali awal muharam and stiap kali new year...

azam kak til(tiru abang nara) tahun ni adalah..eh, rasa nak puiii je bahasakan diri kak til..hewhewhew.

1. KURUSKAN badan
ok,ni dah terlalu typical untuk aku..setiap tahun, setiap hari and boleh di katakan setiap minit,ini lah azam aku..nak kuruskan badan..aku dah usaha beli produk herbalife, kurangkan makan sikit(sikit je), then sekarang sampai mak aku pun dah bagi cadangan-cadangan untuk aku kurus..tapi mak xpernah nak kurangkan kesedapan masakan die..macammana aku nak kurus???aku rasa,aku xleh balik kampung kalau aku betol2 nak kurus..siriyus!!!

2.TELEPON mak sekurang-kurangnya sekali seminggu
kejam kan aku selama ni??selama ni mak selalu sangat perli aku yang die xde anak perempuan bongsu sebab aku selalu xtepon umah..bukan jenis anak derhaka,tapi jenis tak suka menelepon..cuba tanya ex aku dulu,nisbah paggilan telefon aku berbanding die dulu berapa??(gile ramai orang kenal ex aku dulu,hahah)..kalau mak jenis pandai mesej-mesej,pasti aku akan mesej mak setiap ari sebab aku adelah penggemar menghantar sms..

3.STUDY CTIM bersungguh-sungguh...
Termasuk sabtu lepas,dah 2 minggu berturut2 aku xgi kelas...sebab xgi kelas adelah pada minggu pertama tu aku bukan ke perth,tapi aku ke medan..then sabtu baru-baru ni aku xpegi sebab aku xbuat homework then takut nak pegi..orang salah selalu takut..sekarang otak aku macam xde pape..aku nak lulus ctim..sebab yuran pun uitm dah bayar..aku juz perlu lulus je..

4.JAGA keterampilan..
Macam nak cakap puiiii je kan azam aku kali ni..bukan ape..aku rasa aku dah cukup besar n perlu untuk jaga keterampilan..bukan orang cantik and kurus je perlu jaga penampilan...tapi perempuan..aku kan perempuan..ke ade orang nampak aku macam dua jantina??hahah...jadi,aku harap aku xkeluar dengan selekeh then xmeletakkan bedak pun kat muka..jadi,aku harap aku akan rajin jaga muka aku mulai tahun baru ni..

5.menjadi KAWAN yang cukup digemari..
Ni memang impian selama-lamanya..aku nak jadi pendengar setianya,bila die sukakan sape-sape,aku lah orang pertama yang die cari,bila die putus cinta,aku lah orang yang die cari...aku nak jadi kawan yang supportive, walaupun masakan die xsedap,aku cakap sedap,walaupun awek die xcantik,aku tetap cakap macam princess...aku nak jadi kawan yang akan pegang her long wedding dress...sampai lah jadi kawan yang akan sanggup bau kentut nye and dengar sendawa buruk darinya...


aku harap semua impian aku untuk jangka masa yang pendek ni terlaksana...doakan!!!


****

eh,xde pun impian nak ade pakwe kacak..alah,lenkali lah!!hehehe

Monday, November 14, 2011

:: derita bakal ku tempuhi::

Today, fikiran agak kusut memikirkan ari-ari yang bakal d tempuhi..ia nya bermula apabila leader-leader group d panggil...dengan kerje accounting yang xsiap and asyik tertangguh tu..aku jadi xtenang...


Lepas habis meeting, leader panggil aku..then she told me that i need to do accounting task about a month..(240jam/8jam) in Jalan Kelang Lama...oh no!!!lama tu wei...kami bertiga ditugaskan bersama...aku,Dalila(classmate for sem2-6) and Tee Yong Yee will be our leader for that task. Kami semua di kira agak baru sebab aku masuk 1/7,Dalila and Tee Yong Yee masuk 1/6..tapi agak berbangga bila bos bagi kepercayaan untuk kami lakukan tugas tersebut..

lepas perjumpaan leader dengan bos,kami bertiga di panggil oleh bos..muka bos cukup ceria bertemu dengan kami bertiga..then die sempat perli.."yaaa....person that i trust have coming"...bos kami bagi briefing tentang apa yang kamki kena lakukan..kami perlu lakukan accounting for that company..company ni uruskan pasal trust...so,kami kena buat untuk 24 trust ok..24!!!then setiap trust 2 minimum period nye adelah 2tahun...

Bos pun xboleh nak bagi jaminan task tu senang or susah..tapi kalau dah bagi masa berbulan2...u think it's easy to do it??but the company told that 50-50...not too easy and not too hard...


Mulai minggu depan,kami akan berulang alik ke wisma rockwills selama sebulan...yaaaaangggg aku risau adelah...waktu balik!!!aku konpem mesti akan balik lambat tiap-tiap hari..aku tak boleh...!!!!aku akan derita kalau kena balik lambat...

aku rasa mungkin aku akan derita selama sebulan tersebut..but i hope banyak yang aku boleh belajar dari semua tugasan tersebut..aku pun turut berbangga dapat menggalas tugasan berat ini bersama mereka bertiga...

***
Accounting yang tengah buat sekarang pun belum tentu akan siap minggu ni...huhu...buat xtau sudah...^___^

Wednesday, November 9, 2011

::misi 30hari mencari cinta::

Seperti biasa, hari-hari aku mengucapkan kata cinta pada lemak ku...contohnya seperti,esok aku dah taknak makan nasi..esok a,ku nak jogging..esok aku nak kurangkan makan..hari-hari aku cakap macam tu...tapi berapa lama ia bertahan??emmm...lu pikir lah sendiri..

mulai saat ini,aku telah bertekad lagi..aku akan cuba kurangkan berat badan aku...tadi,soymilk formula 1 dari herbalife dah sampai..and tea-mix pun dah ada...aku isytiharkan perang terhadap lemak-lemakku...

MISI 30HARI MEMECAH LEMAK BERMULA!!!

Tuesday, November 1, 2011

:: dilamar boss...auwwww..!! ::

Agak sudah lama tidak menyelak-menyelak blog untuk entri baru...kesibukan bekerja menghalang segalanya...sibuk kerja?yap, i mean, sibuk pegi keje duduk ofis goyang-goyang kaki then tak sabar tunggu kul6. ari-ari adalah hari malas sedunia aku ke ofis..aku rasa diri aku ibarat monyet yang tidak pandai memetik kelapa..tidak berguna kan...buat apa jadi monyet kalau xpandai petik kelapa..begitu juga aku..wahhh,gitu perumpamaan nye..

Semalam, bos turun kat floor aku...aku tunduk, terus tekan-tekan mouse scroll down scroll up audited working paper 2..gamaknye seperti aku tidak mahu diganggu oleh kesibukan melakukan kerja dengan istiqamah..dalam kepala tertunduk,aku sempat jugak menjeling jejeak kakinya..misteri!!!jejak kakinya semakin menghampiri...getus hati kecil ku,"MAMPUS AKU"!!mampus aku kalau dia tanya aku sedang buat apa..

Ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan yang turun waktu-waktu petang sekarang..dengan muka bengis kening terangkat-angkat ikut rentak kakinya..lalu dia bertanya.."sudikah kamu menjadi isteri saya???"..aku jadi panas..lalu aku jawab.."gila apa nk buat aku jadi isteri,masuk islam dulu"...zati!!!aku terkejut..owh,berangan rupanya...

Rupanya hakikat sebenar adelah boss telah lamar aku untuk extend peraktikal aku sehingga bulan 3...aku tergamam dengan lamaran tersebut..al maklum lah,4bulan di situ aku dah cukup azab dengan keje yang selalu takde and environment yang aku xgemari...walaupun sekarang aku dah makin rapat dengan rakan-rakan ofis, tapi aku masih xsabar untuk tinggalkan ofis tersebut..aku xtau kenapa..mungkin aku terlalu memilih untuk tempat yang lebih sempurna..mimpi lah kan...huhu

Untuk lamaran tersebut, i told my boss, i will make decision on 15th November...kemain demand siap bagi date nak bagi jawapan..bajet paling d perlukan aku ni..kuikui...

Tinggalkan seketika semanis kurma bersama ofis...continue kepada kegembiraan apabila family datang meraikan hari deepavali mereka di sini...ouch ouch ouch gembira sungguh!kegembiraan nye dapat dinyatakan hanya melalui futu-futu ini.....

ini kotor!!!seksi sungguh body2 anak2 buah aku..=P



ini sewaktu mereka ke zoo negara...nape aku xde?tuntukan kerjaya yang xdapat d elakkan..sob3..




aku rasa dorg mcm penguin
At I-City Snowalk

internet kadang-kadang boleh bawa gaduh...ini saje yang dapat d upload...hewhewhew..eh,perlu ke hewhewhew 2???ops!

***
There was an error in this gadget