Monday, November 28, 2011

:: lima terhebat::

ok,seperti tahun-tahun sebelum ni..awal muharam kali ni pun aku tetap ade wishlist yang d upgrade setiap kali awal muharam and stiap kali new year...

azam kak til(tiru abang nara) tahun ni adalah..eh, rasa nak puiii je bahasakan diri kak til..hewhewhew.

1. KURUSKAN badan
ok,ni dah terlalu typical untuk aku..setiap tahun, setiap hari and boleh di katakan setiap minit,ini lah azam aku..nak kuruskan badan..aku dah usaha beli produk herbalife, kurangkan makan sikit(sikit je), then sekarang sampai mak aku pun dah bagi cadangan-cadangan untuk aku kurus..tapi mak xpernah nak kurangkan kesedapan masakan die..macammana aku nak kurus???aku rasa,aku xleh balik kampung kalau aku betol2 nak kurus..siriyus!!!

2.TELEPON mak sekurang-kurangnya sekali seminggu
kejam kan aku selama ni??selama ni mak selalu sangat perli aku yang die xde anak perempuan bongsu sebab aku selalu xtepon umah..bukan jenis anak derhaka,tapi jenis tak suka menelepon..cuba tanya ex aku dulu,nisbah paggilan telefon aku berbanding die dulu berapa??(gile ramai orang kenal ex aku dulu,hahah)..kalau mak jenis pandai mesej-mesej,pasti aku akan mesej mak setiap ari sebab aku adelah penggemar menghantar sms..

3.STUDY CTIM bersungguh-sungguh...
Termasuk sabtu lepas,dah 2 minggu berturut2 aku xgi kelas...sebab xgi kelas adelah pada minggu pertama tu aku bukan ke perth,tapi aku ke medan..then sabtu baru-baru ni aku xpegi sebab aku xbuat homework then takut nak pegi..orang salah selalu takut..sekarang otak aku macam xde pape..aku nak lulus ctim..sebab yuran pun uitm dah bayar..aku juz perlu lulus je..

4.JAGA keterampilan..
Macam nak cakap puiiii je kan azam aku kali ni..bukan ape..aku rasa aku dah cukup besar n perlu untuk jaga keterampilan..bukan orang cantik and kurus je perlu jaga penampilan...tapi perempuan..aku kan perempuan..ke ade orang nampak aku macam dua jantina??hahah...jadi,aku harap aku xkeluar dengan selekeh then xmeletakkan bedak pun kat muka..jadi,aku harap aku akan rajin jaga muka aku mulai tahun baru ni..

5.menjadi KAWAN yang cukup digemari..
Ni memang impian selama-lamanya..aku nak jadi pendengar setianya,bila die sukakan sape-sape,aku lah orang pertama yang die cari,bila die putus cinta,aku lah orang yang die cari...aku nak jadi kawan yang supportive, walaupun masakan die xsedap,aku cakap sedap,walaupun awek die xcantik,aku tetap cakap macam princess...aku nak jadi kawan yang akan pegang her long wedding dress...sampai lah jadi kawan yang akan sanggup bau kentut nye and dengar sendawa buruk darinya...


aku harap semua impian aku untuk jangka masa yang pendek ni terlaksana...doakan!!!


****

eh,xde pun impian nak ade pakwe kacak..alah,lenkali lah!!hehehe

2 comments:

  1. ceitt..siap de wishlist..haha..ak pun nk buatla..eh ko nk bau kentut ak tak??

    ReplyDelete
  2. sbuk nk buat gak...argh,bau ko berak pn ak dh slalu bau..dgr suara ko yg xsdap n bising 2 pn ak tahan je..hahah

    ReplyDelete

There was an error in this gadget