Friday, January 7, 2011

test vokal

yeay..yeay...hooray2 its a holi holi day....akhirnye aku dapat kolej...
sayang muah3 kat kolej melati...muah3 2 xde lah bermaksud aku bernafsu terhadap kolej melati,
tp excited dapat kolej sampai terpeluk tercium kolej melati...

*****

semalam ak,nisa n fanis pegi plaza alam sentral..aku juz teman dorang nak beli barang kt sana je..
then,dorang ajak g karoke n aku ajak dorg pg men boling..
dorang bukan ikhlas pn ajak aku senanye..tp saje nk compete suara mereka yang xmerdu tu dengan suara aku yang lunak ini..bajet leh challenge,tp last2 dorg jgk yg nanges sbb xsangka suara aku mmg best..=P
prestasi mereka main boling???masyaallah...teruk nye xdapat drungkai kn..
fanis 2 ok la,dengar arahan sifu..nisa 2??emmm,teruk terer gile..xsangka!!
masa main boling,ade peserta tambahan..iaitu,timahhh...
tp masa karoke,cepat2 kitorang halau die balik..sbb dah tau suara die mmg xde bakat..ok,tipu..
senanye timah ade hal,so die dapat sertai kami sekejap saje..


bajet sore sedap la 2..werk=P

haaa..aku lg terer tau!!kihkih
 


kami b'4

ada gaya x??

paling cemerlang..xpela,jnji ade skill


masa karaoke,kami hnya nyanyi lagu dangdut saje..2 lagi menghiburkan dari nyanyi lagu aku xpercaya cinta dr liyana jasmay 2..huahua..untuk 3 lgu terakhir,kami kena show off vokal masing2..aku dengan vokal mantapnye mmilih lagu ELERGI SEPI dan paling menarik lgu pilihan fanis..nak tau lgu ape die pilih???AWAN TERPILU beb..n nisa, pilih lagu DRAMA..kitorg xkesah pn sebab die mmg xde bakat sgt bab2 nyanyi ni,sori nisa..terpakse ckp..haha..menari??woow,timah mengucap tengok nisa menari!!haha.
ni paling last..nisa sangat kaya pd ari tersebut...terpaksa mngeluarkan duit untuk repair die punyer hp sma dengan bli 1 hp baru..smpai die xlalu nak makan..huhu.kami,makan tetap makan..xde ape yang boleh halang..=P

p/s: nisa 'paling' kena tempo..
p/s:awan terpilu blh thn
p/s;elergi sepi,failed2!!haha

Sunday, January 2, 2011

pecona, musuh tahun baru

pecona???mesti ramai tertanya2 apakah itu..itu adalah nama manja kereta proton pesona..
bermulanye dendam terhadap kereta pesona adalah pada malam new year...buat pertama kalinye aku menyambut malam tahun baru..bukan menyambut pun.. tapi aku ditipu hidup2 dengan iklan yang cukup menarik pada malam tahun baru.. aku dengan nisa dengan hati yang cukup bkobar2 nak g tengok shahir kat icity.. aku pun xtau camner aku leh cakap ade konsert kat icity menampilkan shahir.. nisa pun ape lagi,percaye la dengan kata2 aku 2..die bsiap cepat2..cepat??maksud aku dalam masa 1jam..paling cepat la 2 setelah aku selalu memantau die..

kul8.30 kitorang dah sampai kat icity 2..
"rm10 kak.."
ciss..cekik darah tol icity mentang2 tahun baru..
laju2,buat macam kabut sikit suh nisa kuarkan duit..padahal mmg sengaja nk guna duit nisa..haha..

pas parkin dan terpaksa jalan agak jauh dengan heels 2,aku rasa nak jd elyana je..dengan jalan berbatu2 2,aku hampir buat stunt..
jalan ngn nisa ni mcm wartwan la aku..jalan skit,snap..jalan skit snap..
yang penting kitorang cri pentas punyerla lama..upanye kat blakang..samapai je kat pentas,laju2 kitorang masuk.terus duduk kat kerusi merah depan sekali..syamsul ghau2 datang jemput dan mengumumkan ketibaan kami..ok,tipus!!ade s kt blakang 2 sebab aku banyak tipu..=P
yang sebetulnye,aku ngan nisa,pegi duk tepi  bahagian dev2 jmputan..tapi nasib kami sungguh baik,die bagi msuk kt tmpat ade kerusi..jadi,aku ngan nisa duk depan bsama2 dev2 jemputan..terer x kami??
bila dev yang bru datang sampai,aku ngn nisa buat2 sebok,tkut kena halau keluar..

CIIIISSSS....!!!mana shahir ni...mana???aku ngan nisa dah tension..asyik2 kumpulan tari la,kumpulan bale2 la..artis petaling jaya la..kami tertipu!!
"jom kuar nih,shahir xde punyer ni..borim!!"
kuar 2,jumpa ngan payed,mang,syaham,yaya n wahida si kawan baru..

payed nmpk sikit je pn jd lah
pas jumpa dorang,kami lepak2 kat pameran scooter..pe lagi,jadi tumpuan la kitorang sbb aku ngan nisa je yang pandai manfaat kan pameran..kitorang try topi keledar n naik motor 2 skali.. 

macam pia dalam cite three idiots x..yang si ranchor nak tengok masa die kawin nanti..


kami adalah d antara orang beruntung leh masuk bergambar lam kete2 pameran 2..eh,btol ke??kuikui

"bang,nk msuk bgmbr jap leh??"
"emm..xbleh dik.."
"bleh la bang..plizzz.."
"ok2,msuk lah"

 tetibe...!!pom..pam..pom..pam...bunga api meletup2...waaaahhhh...bunga api wei..bunga api..si jakun mula bersuara..



aku dengan penampilan baru hasil usaha khairunnisa=P
 lepas dah habis bunga api meletup2 2..kami dengan kata sepakat nak g makan2 sebab lapar sangat..ok,ayuh gerak ke kenderaan masing2..masa tunggu nak kuar paking ni lah kami menjadikan pecona sebagai musuh..nisa,pemegang watak terbesar bagi sokongan..
"nor,jangan bagi pecona puteh 2 mencelah..jangan2!!"
"yes,nor berjaya!!"
nisa sangat gembira dengan pencapaian aku..
tengah kereta grand livina buat stunt kete xleh naik bukit, kami laju2 mmotong kete itu,lalu jmpa pecona silver lak..skali lagi..nisa.
"nor,celah depan pecona 2.."
pegi depan lg..nisa,lagi sekali..
"nor,jangan bagi pecona 2 mencelah"
yeah..semua kete pecona,kami xbagi muka...naseb ko lah kete pecona..

tunggu selama hmpir 2jam nk kuar paking..
tengah gaduh2 ngan kete pecona,si jejaka2 asyek tepon tnya bila nak sampai..
"ko ngan moto boleh la wei..datang angkat kete ni sekarang!!"
haaa,xbrani mereka.. 

kami lepak makan2 kat kayu restoran..yang bayar cume sorang,tapi yang makan,huh..kalau boleh 1 meja..tapi xpe,hati baik malam tahun baru...hehe.yaya cakap aku n nisa masih bertenaga bergelak ketawa walau dah kul3am..kami pegi gym kot,mesti lah gagah..eh ade kaitan??huhu
  

eh,sape ni??ahaks!!
notebook: harap2 tahun baru memberi sinar baru dalam hidup..aminnn...!!
There was an error in this gadget