Sunday, January 2, 2011

pecona, musuh tahun baru

pecona???mesti ramai tertanya2 apakah itu..itu adalah nama manja kereta proton pesona..
bermulanye dendam terhadap kereta pesona adalah pada malam new year...buat pertama kalinye aku menyambut malam tahun baru..bukan menyambut pun.. tapi aku ditipu hidup2 dengan iklan yang cukup menarik pada malam tahun baru.. aku dengan nisa dengan hati yang cukup bkobar2 nak g tengok shahir kat icity.. aku pun xtau camner aku leh cakap ade konsert kat icity menampilkan shahir.. nisa pun ape lagi,percaye la dengan kata2 aku 2..die bsiap cepat2..cepat??maksud aku dalam masa 1jam..paling cepat la 2 setelah aku selalu memantau die..

kul8.30 kitorang dah sampai kat icity 2..
"rm10 kak.."
ciss..cekik darah tol icity mentang2 tahun baru..
laju2,buat macam kabut sikit suh nisa kuarkan duit..padahal mmg sengaja nk guna duit nisa..haha..

pas parkin dan terpaksa jalan agak jauh dengan heels 2,aku rasa nak jd elyana je..dengan jalan berbatu2 2,aku hampir buat stunt..
jalan ngn nisa ni mcm wartwan la aku..jalan skit,snap..jalan skit snap..
yang penting kitorang cri pentas punyerla lama..upanye kat blakang..samapai je kat pentas,laju2 kitorang masuk.terus duduk kat kerusi merah depan sekali..syamsul ghau2 datang jemput dan mengumumkan ketibaan kami..ok,tipus!!ade s kt blakang 2 sebab aku banyak tipu..=P
yang sebetulnye,aku ngan nisa,pegi duk tepi  bahagian dev2 jmputan..tapi nasib kami sungguh baik,die bagi msuk kt tmpat ade kerusi..jadi,aku ngan nisa duk depan bsama2 dev2 jemputan..terer x kami??
bila dev yang bru datang sampai,aku ngn nisa buat2 sebok,tkut kena halau keluar..

CIIIISSSS....!!!mana shahir ni...mana???aku ngan nisa dah tension..asyik2 kumpulan tari la,kumpulan bale2 la..artis petaling jaya la..kami tertipu!!
"jom kuar nih,shahir xde punyer ni..borim!!"
kuar 2,jumpa ngan payed,mang,syaham,yaya n wahida si kawan baru..

payed nmpk sikit je pn jd lah
pas jumpa dorang,kami lepak2 kat pameran scooter..pe lagi,jadi tumpuan la kitorang sbb aku ngan nisa je yang pandai manfaat kan pameran..kitorang try topi keledar n naik motor 2 skali.. 

macam pia dalam cite three idiots x..yang si ranchor nak tengok masa die kawin nanti..


kami adalah d antara orang beruntung leh masuk bergambar lam kete2 pameran 2..eh,btol ke??kuikui

"bang,nk msuk bgmbr jap leh??"
"emm..xbleh dik.."
"bleh la bang..plizzz.."
"ok2,msuk lah"

 tetibe...!!pom..pam..pom..pam...bunga api meletup2...waaaahhhh...bunga api wei..bunga api..si jakun mula bersuara..



aku dengan penampilan baru hasil usaha khairunnisa=P
 lepas dah habis bunga api meletup2 2..kami dengan kata sepakat nak g makan2 sebab lapar sangat..ok,ayuh gerak ke kenderaan masing2..masa tunggu nak kuar paking ni lah kami menjadikan pecona sebagai musuh..nisa,pemegang watak terbesar bagi sokongan..
"nor,jangan bagi pecona puteh 2 mencelah..jangan2!!"
"yes,nor berjaya!!"
nisa sangat gembira dengan pencapaian aku..
tengah kereta grand livina buat stunt kete xleh naik bukit, kami laju2 mmotong kete itu,lalu jmpa pecona silver lak..skali lagi..nisa.
"nor,celah depan pecona 2.."
pegi depan lg..nisa,lagi sekali..
"nor,jangan bagi pecona 2 mencelah"
yeah..semua kete pecona,kami xbagi muka...naseb ko lah kete pecona..

tunggu selama hmpir 2jam nk kuar paking..
tengah gaduh2 ngan kete pecona,si jejaka2 asyek tepon tnya bila nak sampai..
"ko ngan moto boleh la wei..datang angkat kete ni sekarang!!"
haaa,xbrani mereka.. 

kami lepak makan2 kat kayu restoran..yang bayar cume sorang,tapi yang makan,huh..kalau boleh 1 meja..tapi xpe,hati baik malam tahun baru...hehe.yaya cakap aku n nisa masih bertenaga bergelak ketawa walau dah kul3am..kami pegi gym kot,mesti lah gagah..eh ade kaitan??huhu
  

eh,sape ni??ahaks!!
notebook: harap2 tahun baru memberi sinar baru dalam hidup..aminnn...!!

4 comments:

  1. hahahha..beci la lok..
    nop pie.lapa nie..nop pie buatan kedai tp letok dale bekah bia napok po wat sndri.nop3!!!

    ReplyDelete
  2. kna wi pie dlm supit giant hk bsar skali ni..
    nati tkut ado ore tnya bkpo buh dlm bkas kecik..wak skit ko??

    ReplyDelete

There was an error in this gadget