Wednesday, February 23, 2011

::selamat dari rompakan bersenjata di asrama::

kul3.52!!wow,aku xtido lagi..esok kelas kul8.30..
aku xngantuk lagi sebab tadi dah tido sampai 11.30 sebab sakit kepale gile..
gile pun xsakit macam 2..
kul11.30 2 pun aku bangun sebab ade orang terjah masuk bilik aku seperti ade kes rusuhan mesir..
rupa2nye,die datang nak bagitau ade spotcheck besar2an kat melati...
aku yang terkejut bangun tadi xsempat pun tengok muka die,terus gelabah ayam kemas semua barang yang menggunakan elektrik d mana saja..
rumet aku pun sama..kitorang xg bayar barang2 letrik 2..2 yang ribut2 sorokkan barang2 2..
aku dengan kononnye bernas idea,sorokkan laptop dalam baju2 busuk..
eh,rasa xselamat lak..pastu rumet aku dapat idea bernas..oleh sebab sorang rumet kitorang 2 xkunci loker dan die pun xbalik2,kitorang pun tukar mangga loker,then sumbat semua barang2 letrik dalam loker 2 then kunci!yes,berjaya...
pas2 aku sempat pikir sejenak,mesti spotchecker 2 pelik,mana mungkin student u xde laptop kan??jadi aku menyerah diri,kuarkan aku punyer laptop..
kena saman pun,saman lah..sambil2 2 aku call kawan aku yang bilik mengadap kitorang..
kalau korang tengok rumet aku punyer kabut,die xsenang duduk sampaikan die pegi tutup lampu dan kipas..
jenuhla nak bakar lemak dalam kepanasan macam 2 kan..
jadi,aku suh die buka kipas..lega!
lepas je aku call kawan ak 2 dalam 2minit,die mesej yang bilik die dah kena saman...
lagi lah kitorang gelisah resah xsenang duduk..
rumet aku nak g gosok gigi pun aku ikut sekali..rupa2 nye dalam kitorang duk takut2 2,bilik kitorang xdimasuki penjahat2 gile saman 2 pun..aku pun xtau macammana dorang boleh terlepas kitorang punyer bilik..xde pulak rasanye kitorang baca ayt pendinding tadi..

so,malam tadi kami diisytiharkan selamat..

sori kawan,xsempat nak selamatkan korang dari dikenakan tatatertib..alaaa,pe risau,sem depan korang dah xduk kolej dah..kite dah praktikal..chill beb..chill!inilah kata2 orang yang masih selamat...kuikui

2 comments:

  1. hikhik...ti, lbh krg taktik x se g dgr ceramoh surau hari jumaat jah time kt matrik dulu...hehe

    ReplyDelete
  2. 2 mmg taktik wojik dh bah...
    loni asal ore ketuk pitu jh,rusim laluh kito nk bka..huhu

    ReplyDelete

There was an error in this gadget