Tuesday, March 1, 2011

::kau yang ku sayang::

ok,test dah habis..tapi selesai dengan cara amat menyayat hati..aku memang terbunuh pada paper yang last..entah pape aku jawab..dahla masuk2 je dah bincang...terjebak dengan dunia student jap tadi..berdosa..(buat2 menyesal sebab bincang)..bincang2 pun aku xtau nak tulis apa..kawan aku bagi satu word je..ape aku nak buat dengan word tu??huhu

today is my special day..today is my birthday...weeehuuu...bunyi macam seronok kan??tapi malang naseb ku bila pada ari jadi aku,ari2 jugaklah nak ade 2 paper dalam satu hari..dahla dua2 paper 2 paper tough..di mana ade kegembiraan,di situ ade kecelakaan..haha.

semakin besar,semakin xmenarik sambutan hari jadi kan??tengok arini la...bangun pagi,g exam,blik exam terus pulang ke rumah sebab kakak cakap nak bawa pegi dinner...wow,barulah bermula episod gembira pada ari lahir ke 22 ni..

"kita nak g makan kat mana ni??"

"kat hakim baru shah alam 2"

kakak aku ingat die boleh memperkotak katikkan perasaan remaja aku ni??kalau die bawa aku g dinner kat mamak 2,aku nak guling2 atas lantai kedai mamak 2,aku janji!*berani janji sebab yakin die xkan ke sana

kul7 kitorang bertolak tanpa aku tau nak g mana..tapi jalan menuju ke sunway..akhirnye,tibalah kami d satu hotel bernama Holiday Villa..aku xpernah dengar pun pasal hotel ni..xsangka pulak si hotel ni sejenis ade 5 bintang..wow,terasa diri sangat diraikan...tapi dalam hati terdetik..

"alaaa..mesti xdapat hadiah kalau belanja dinner.."

tapi xmerungut pun..just ikut je..kalau nak datang sendiri,selisih malaikat 44 la kan..dari aku belanja makan kat hotel,baik beli buku2 rujukan..ehem2,ilmiah jarang2 ni ok jugak kan..dah sampai tu,masuk la,dan terus makan...setiap makanan yang aku amik,semua aku nak amik gambar..batak sungguh kan??bukan batak,tapi nak buat kenangan untuk di kongsi bersama=P



my sister n bro in law

dah siap makan2 tu,tetiba,kakak aku didapati ghaibun...aku tngok kat tempat buffet die xde..tetibe die muncul..aku pun sebok suh die amik gambar aku sebab ade dessert comel aku jumpa..tengah kabut2 ayam 2,tetibe ade orang nyanyi hepi besday untuk aku dari belakang bersama2 kakak n abg ipar aku..kebetulan yang datang anta kek 2 hensem nye nyah...haha.tapi yang aku paling terkejut bukan orang yang anta kek 2,tapi size kek...mau gulim2 tengok saiz kek..sungguh besar...besar sekali...mau tengok??sabar2!
TADAAA...!!
nampak x??nampak x??kalau x nampak...3x jumaat la 2 jawabnye...

lepas dah tiup2 lilin 2,tetiba akak aku kuarkan sesuatu dari beg nye...ADIAH!!!yeay lagi sekali..suke3...rupanye aku still dapat adiah...rasa nak gulim2 dalam hotel 2..akak aku cakap 2 pencil box bentuk kereta...sesuai untuk aku yang masih student..aku teka 2 pembaris emas ade ukir2 nama aku..teka je,suka ati aku la nak teka ape pun kan..onda spot, aku terus buka hadiah 2...wow...aku dapat jam tangan swatch...itulah benda yang aku pernah mintak dengan akak aku suatu masa dulu..masa mula2 tengok 2,agak xberkenan dengan patern nye,tapi itu hadiah la sayang...akak aku pun tau aku xkan bkenan sebab selera die dengan selera aku ni jauh bezanye...die cakap kalau xnak,bagi die jek..ade aku kesah,barang free ni..mahal pulak 2 kan..xde telinga la aku kalau tolak..


ku ingatkan pembaris emas..

jam pilihan akak aku..


inilah puteri jantung hatiku..ahaks!*ccik patut nangis adik panggil ccik camni
bila dah dapat bil 2,pelayan kat situ cakap yang kek tu dorang bagi adiah...wpun kecik,tapi bermakna sebab abg hensem yang hantar..hahaha

thanks cekcik n abg joe...adik rasa sangat dihargai walaupun tahun ni kita xbuat majlis makan2 kat umah...sori to my frens=)

8 comments:

  1. zati..!! happy belated birthday.. ^__^

    ReplyDelete
  2. haha..macam batak ta makan...?hahaa..
    happy bday once again..
    jam tu nmpak kecik la bini,...hahahhahahaha

    ReplyDelete
  3. nur datang..nur datang...
    best diraikan oleh my idola..:)
    xsabar nk bagi roba bentuk doraemon utk nor..

    ReplyDelete
  4. nayang: tq nayang...tp3,wish je ke??jhaha

    murni:kito baso jns batok..tgk pulut kuning pn napok sdak..hahawei abe,mlep skit dh...jam 2 sdg mlep nga tgn bini..sma2 kecik..style medih g2 ayt abe weh!!

    nur:nur tlg pergi..nur tlg pergi..yerla,sgguh sronok idola bgurau snda ingn mbawa ke kdai hakim sje..mgkin die ingn mngerat silaturrahim...
    xse3,nk roba hk ats dio wrna hijau..dlu wak main lopak2 roba 2..xingt dh 2 dio..

    ReplyDelete
  5. owh abe napok besa dh jam tu kali ni...hahahhahahhaa

    ReplyDelete
  6. nk suh bini pkai jam dinding tgn gak...xwak kijo koloh la..duk alek btol jam...

    ReplyDelete
  7. yezzz akhirnya ccik dpt mceroboh blog adk..
    ado ccik kisoh adk bkenan xadioh tu.. yg penting ccik amt2 suko gan adioh tu.. pilihan ccik yg ccik bkenan sgt2 dhati(kalu boleh nk ambik blek..:-() (dan yg pling penting duit abe)...
    res. hakim tu mmg pilihan ccik kalu bukan abe pujuk ccik mmg xlalu ah nk bwo adk g mkn hotel mewoh gitu.. tpi mmdangkan adk sllu bgi result 'cemerlang' tiap kali exam akhir thn, akhirnya ccik tmkn juga pujukkan abe, demi kputusan yang lbih gemilang lagi..

    ReplyDelete
  8. berani sgguh ccik mceroboh blog adk...
    ado adk kisah??asal adk dpt hdiah mhl dr ccik..nk amik smula 2 mmg harapan jerla..
    kl swatch adk d ambil,maka guess ccik akn brada d tgn adk..hahaha

    ReplyDelete

There was an error in this gadget