Tuesday, May 14, 2013

Percayakan Allah


Percaya lah Tuhan sangat dekat ngan kita dan Maha mendengar..


Dari pagi semalam lagi emosi aku terganggu sebab memikirkan kerjaya..Yerla kan..member-member keje 

gaji semua besar-besar..Aku lak keje kontrak je..Jadi aku termenunglah fikir bila aku akan dapat kerja yang 

ade payslip..yang tetap..jadi jiwa aku kacau sehinggakan aku rasa nak nangis..Tapi semalamlah hari aku 

bersungguh-sungguh fikir pasal kerja..Aku pegi post kat wall family group suh orang carikan aku keje..Sape 

tegur aku kat chat, aku suh carikan keje untuk aku..Ya, aku begitu memikirkan soal kerja..sangat!!!Aku pegi 

buka semua page jawatan kosong..aku apply kat jobstreet semua..Sampailah kul4.30 petang gitu la..Aku 

dapat call..Masa first dia cakap aku tak dengar dia cakap dari mana untuk apa..tapi dia tanya aku willing tak 

nk travel dari klang(umah sekarang) ke Petaling Jaya..Sebab dorang nak panggil interview untuk position 

Finance Assistant..Aku pun cakap lah aku akan datang interview tu dulu..Yerla kan, nak atau xnak tu lain 

kira la..kita pegi la dulu interview tu kan...

Abaikan hari yang salah


Lepas dia letak phone..aku terus rasa nak nangis lagi sebab Allah Maha mendengar..aku macam 

Mashaallah..Tuhan sangat dekat dengan aku...aku baru merintih pagi tu, petang dia dah bagi berita gembira 

kat aku..walaupun tak dapat kerja yang kita nak, tapi Allah kurniakan sesuatu yang kita perlu..kerja!

Then lepas tu jugak, aku terfikir pasal call dari kakak aku yang cakap ada interview terbuka kat 

Tabung Haji Terengganu 15&16/5..Masa dia call ahad tu aku macam fikir xsempat nak balik..tiket mesti 

mahal semua..Tapi semalam aku fikir...Allah dah buka jalan rezeki aku..why not aku berusaha sikit untuk 

semua tu..Dahla aku belum sempurna pun tunaikan perintah Allah..sembahyang lambat..suka lawan cakap 

mak..dan banyak lagi lah..tapi Allah still tolong aku..Jadi, aku buat keputusan untuk balik Terengganu lepas 

interview di Petaling Jaya esok..Maknanya 15/5 aku interview di Petaling Jaya, 16/5 interview kat 

Terengganu, 17/5 keputusan peperiksaan pegawai tadbir..Frens, doakan semuanya berjalan lancar..Doakan 

berita baik untuk aku..Tq semua..


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget