Monday, November 15, 2010

episod terakhir derama korea..airasia,everyone can give leg!!!

departure
AK 5296                  kiosk                 2040              closed

cittt....adakah aku??adakah???apa perlu aku lakukan???apa?apa??

"cik,nak check in"
"sori cik, kaunter dah tutup, pergi kiosk, check in sendiri"
"@$*&%##!!!xboleh check in jugak ni..."
"cik pergi ke kaunter R1-R10"

dengan pantas dan sekali nafas sahaja aku membuka langkah sepuluh+ lagi lima berkejaran ke kaunter2 yang d sebutkan tadi..

"nak check in, saya dah lambat"

"sori cik,dah x boleh check in..cik dah lambat ni.."

aku dah cakap siap2 dah aku lambat, buat apa nak ulang2..nampaknye kesabaran dan kecuakkan aku teruji..aku xboleh sungguh kalau kecuakkan teruji ni..aku nak die d uji jugak...dengan muka ganas persis the rock...angakt2 kening kasi tinggi2 sikit, aku terus pandang tepat ke arah akak kaunter tu..

"habis 2,macamana ni??xkan saya dah xboleh check in...so,saya xboleh nak nek flight la ni???"

lobang idung aku dah berasap2 dah ni..mana mungkin die xbagi aku naik flight sedangkan aku dah sampai..pilot 2 dah call2 aku cakap tggu kat dalam,die boleh bantai xbagi aku check in..mana aku xmarah..dengan mata berkaca, idung dah kemerah2 merahan, dengan sedu sedan...akak tu berkata..

"cik pegi jumpa officer saya d R10"

dengan satu langkah besar2 aku terus sampai ke kaunter R10 dr R7 tadi..hebat x?dengan muka bengis aku campakkan aku punya ic kat muka die..ok,tipu..aku kan lemah lembut...bagi dengan tangan guna hujung jari bagi jari lentik2 sikit..

"ni xboleh tunggu dahni,kalau lambat seminit je,cik memang xleh naik dah..ni boarding pas cik"

lalu aku dengan gaya episod terakhir derama korea di shoot dari jauh versi matrix mencapai beg tarik aku dengan segera,terus berjalan sahaja gaya cool arjun rampal..dalam hati aku berkata...

"aku dah check in,pe psal nak cepat2..die mesti tunggu aku punye..."

tengah tunggu nak scan beg..nama aku asyik d panggil2 je..aku dalam hati ni rasa nak maki2 je..xmngenal erti sabar betul la pekerja2 airasia ni...aku nak baca hadith sekarang pun buku hadith kat dalam beg ni..xpela,nati mak die ajar la kat umah 2..getus hati kecil ku..=P

"gate 84 cik..."

lagi sekali aku dengan gaya rahul mengejar anjali yang ingin tinggalkannye setelah kecewa berlari-lari mengejar flight..

"kota bharu ye cik??sini!"

aku dengan yakin dan padu meniti tangga flight..sampai tangga last ak angkat kepala...wahhhh..ramainye pramugara menunggu diriku..terima kaseh semua..terima kaseh..hatiku berkata..

"cik nak ke mana??"
"kota bharu"
"ni bukan flight ke kota bharu cik..ni ke kuching..kami dan nak fly"
"abang ni..jangan la bergurau senda d kala peluh menuruni ketiak ni"
"betul dik..flight ke kota bharu sebelah sana dik"

%#@*&##!!!!!! bongok punyer pekerja airasia..bergurau mintak kaki betol..kan orang sopan macam aku dah bagi sumpahan maut..xsesuai la..marah sungguh aku..bukan sebab apa,sebab dah aib amat dah aku..dahla semua pramugara..ingat d jemput..hish!!

"tq bang.."
'welcome..nah no phone abang..kalau ade kecemasan call la k"
yang ayat belakang tipu je..welcome je yang betul..haha..

moral of the story..datang lambat lagi..boleh buat drama korea episod terakhir....
"tq bang.."

2 comments:

  1. wakakaka..terkekeh sy suko persis linda jasmine suko ms dk gwe nge que dl..:)

    ReplyDelete
  2. haha..nur!!jd follower skarg!!spya tiok nur basah2 bla bc blog nor..haha

    ReplyDelete

There was an error in this gadget