Monday, April 29, 2013

tak pandai masak???


Semalam after hantar abang aku ke stesen bas..kitorang pegi lah jalan-jalan kat Giant..So, bila sampai kat 

bahagian makanan segera..bahagian yang makanan dalam tin tu..bahagian ape orang panggil?lantak lah 

kan..yang aku nak cite adelah...isteri-isteri atau gadis-gadis yang diluar sana yang tak pandai masak

 tu(ok termasuk aku lah)...no worries beb..semua makanan sekarang dah ada yang siap dalam tin..Setahu 

aku, dulu hanya ada macam sardin dan kari-kari biasa je kan..tapi xtaula kalau ak memang ketinggalan..

Sekarang, kau nak apa?

Sup tulang?sup ekor?kari kambing?kari ayam?sebut dan cari saja..xperlu penat-penat fikir..juz perlu 

panaskan je..easy right??fuhhhh lega hidup...Si suami kan pegi keje...konon nak seprais kan sang suami yang 

anda ni pandai masak..kalau hujung minggu pun sang suami mesti tunggu nak makan je kan..tak masuk 

tolong punya...beli je yang dalam tin tu dan panaskan je..alter-alter la sikit kasi rasa tak dalam tin 

sangat...Tapi untuk sementara pandai masak sendiri la sebab lama-lama kecundang jua sebab makanan 

dalam tin ni memang ada rasa yang lain sikit dari homemade..But ok la kan dari tak masak langsung untuk 

suami...hihihi.

Haaaaahhhh..sambal tumis ikan bilis pun nak ada dalam tin..padahal paling senang kan..

Rasanya ok la dari xpandai masak langsung kan,,,

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget